Adaylarına oy çıkmamıştı: DSP'den 'Dodurga' açıklaması

DSP, geçen hafta Çankırı’nın Dodurga beldesinde gerçekleştirilen belediye başkanı seçimleri sonrasında ortaya atılan polemiklerle ilgili açıklama yaptı ve “Demokratik Sol Parti seçimlere, seçmen taşımasına, ikametgah değişikliğine ihtiyaç duymadan şeffaf bir şekilde kendi imkanlarımızla seçime katılmıştır.” sözlerine yer verildi.

SİYASET 07.07.2022, 13:11 08.07.2022, 16:28
Adaylarına oy çıkmamıştı: DSP'den 'Dodurga' açıklaması

DSP Seçim İşleri, Medya ve İletişim Başkanlığından sorumlu olan Genel Başkan Yardımcısı Ejder Onursal, geçen hafta pazar günü Çankırı’nın Dodurga beldesinde gerçekleştirilen belediye başkan seçiminden sonra DSP Dodurga Belediye Başkan adayı Namık Kaya ile ilgili çıkan haberlere ilişkin bir açıklama yaptı.

"Seçime kendi imkanlarımızla katıldık"

Genel Başkan Yardımcısı Ejder Onursal tarafından yapılan açıklamada;

“3 Temmuz 2022 Pazar günü yapılan Dodurga Belediye Başkanlığı seçiminin ardından Demokratik Sol Parti ve Belediye Başkan adayımız Sayın Namık Kaya ile ilgili kamuoyunda yapılan yakışıksız paylaşımlar sonrasında açıklamaya gerek duyulmuştur.

Türkiye siyasetinde Demokratik Sol Parti, dün olduğu gibi bugün de vardır, yarın da olmaya devam edecektir. Türkiye’ye ciddi hizmetlerde bulunmuş ve hizmet vermeye devam edecek olan bir partinin Türkiye’de yapılan tüm seçimlere katılması, siyasi parti olmasının gereğidir. Demokratik Sol Parti olarak Türkiye’nin her vatandaşını ve her köşesini önemsemekte, onlara hizmet etmek adına çaba harcamaktayız. DSP Başkanlık Kurulumuzun seçim öncesi aldığı karar çerçevesinde seçime girme kararı verilmiştir.

Partimize aday olarak yıllar boyunca hizmet etmiş, ayrı ayrı görevlerde bulunmuş, bunları başarılı bir şekilde yerine getirmiş, Çankırı’nın Ilgaz ilçesinden yani bölge insanı olan Sayın Namık KAYA Belediye Başkan adayı olarak belirlenirken, Sayın Sabahattin Demirci ise Belediye Meclis Üyesi adayı olarak açıklandı. 

Demokratik Sol Parti, herhangi bir ikametgah değişikliğine veya seçmen taşımasına ihtiyaç duymadan, şeffaf bir şekilde kendi imkanlarımızla seçime katılmıştır.”

“Belediye Başkan adayı seçmen listesinde yoktu”

Ejder Onursal’ın açıklamalarının devamı şu şekilde:

“Seçmenler, Nüfus Müdürlüğünde kayıtlı olan ve devamlı olarak oturdukları adreslerini bildirdikleri yerleşim adresinde oylarını kullanmak durumundadır. Bu yüzden adayımız Sayın Namık Kaya, Dodurga’da seçmen listesinde bulunmadığı için oy kullanamamıştır. Sayın Namık Kaya’ya ilişkin  “Farklı partiye oy verdi (!)” yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır, bu tarz bir söylem insaf sınırlarını zorlamaktadır. Ayrıca seçim bölgesi birçok kez ziyaret edilmiş, parti bayraklarımızla seçim meydanları süslenmiştir. Genel Başkanımız bölgeyi ziyarette bulunmuş ve bölge halkıyla bir araya gelmiştir. Belde’de konuşma da yapılmış, Genel Başkanımız bölge insanına hitap etmiştir. Demokratik Sol Parti’nin genelde ve yerelde, ekonomide ve tarımda farklı meselelerde çözüm önerilerimizi paylaşmıştır. Belediye Başkan adayımız Sayın Namık Kaya, bölge ile ilgili sorunlara çözüm önerilerini Dodurgalı vatandaşlarla paylaşmıştır. Bir konu incelenip soruşturulmadan veya bilgi sahibi olmadan ortaya atılan haberler ve yorumlar, toplumun “özgür basın” düşüncesine yönelik güvenini sarsacaktır.”

Yorumlar (0)