Adanalılar, Kemal Kılıçdaroğlu’na merak edilen soruyu sordu, cevabı üzdü 

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa’yı ziyaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, çiftçi ve üreticilere bedava elektrik sözü vermişti. Bugün Adana’yı ziyaret eden Kılıçdaroğlu, “Bize bedava elektrik yok mu?” kisvesinde bir soruyla karşılaştı. CHP’li genel başkanın cevabı, Adanalıları üzdü. 

SİYASET 23.12.2021, 15:20 11.01.2022, 09:37
Adanalılar, Kemal Kılıçdaroğlu’na merak edilen soruyu sordu, cevabı üzdü 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, temaslarda bulunmak ve söz verdiği üzere esnafın derdini dinlemek amacıyla Adana’ya gitti. Adana Organize Sanayi Bölgesi, Adana Ticaret Borsası, Adana Ticaret Odası ve Adana Sanayi Odası yöneticileriyle görüşen Kılıçdaroğlu, görüşme sonrasında açıklamalarda bulundu.  

“Gidişatın iyi olmadığını herkes biliyor” 

Görüşme sonrasında açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, şunları aktardı: “Toplantımız güzel geçti. Siyasetteki sorunların ekonomide yarattığı sorunlar konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Gidişatın iyi olmadığını herkes biliyor. Ülkemiz tüm bu sorunları aşabilecek niteliktedir. Enerji maliyetinin yüksekliği ve bu sorunun nasıl çözüleceğini örneklerle anlattım. Hiçbir üretici ve sanayici umutsuzluğa kapılmasın.” 

“Adana’da taşlık arazi yok” 

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa’da temaslarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, Urfa’daki çiftçi ve üreticilere, CHP’nin belediyeyi alması durumunda, bedava elektrik verileceği yönünde söz vermişti. Bugün Adana’da olan CHP genel başkanına, aynı şeyin Adanalı üretici ve çiftçiler için de geçerli olup olmadığı soruldu. Kılıçdaroğlu, soruya şu şekilde yanıt verdi: “Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı CHP’nin alması halinde 2 milyon 300 bin dönümlük araziye güneş enerjisi sistemleri kurulacak ve çiftçiye bu şekilde bedava elektrik verilecek. Ancak Adana’da 2 milyon 300 bin dönümlük taşlık arazi yok. Şehirde böyle bir arazi olursa aynı şey Adanalı çiftçi ve üreticiler için de geçerli olur.” 

 

Yorumlar (0)