Acılı annelere küfreden HDP'li Tosun'a suç duyurusu

Evlat nöbeti tutan acılı ailelere ağır hakaretlerde ve saldırıda bulunan HDP Milletvekili Remziye Tosun hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

SİYASET 20.10.2020, 14:19 21.10.2020, 16:44
Acılı annelere küfreden HDP'li Tosun'a suç duyurusu

Diyarbakır'da bölücü terör örgütü PKK tarafından kandırılan ya da zorla kaçırılan evlatlarını, örgütün siyasi uzantısı HDP'den isteyen ailelere ağır hakaretlerde bulunan ve tekme atarak saldıran HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun için suç duyurusu yapıldı.

Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019 tarihinde başlattığı oturma eyleminin 414'üncü gününe girerken, 17 yaşındayken PKK tarafından dağa kaçırılan oğlu Yusuf'u kurtarmak için oturma eylemi yapan baba Celil Begdaş, dün HDP il binasından çıkarken ailelere ağır hakaretlerde bulunan ve saldıran Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun ile ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına gelerek suç duyurusunda bulundu.

Acılı baba Celil Begdaş, aylardır evladı Yusuf için oturma eyleminde bulunduğunu ve yüreği yanan bir baba olduğunu ifade etti.

Milletvekili Remziye Tosun'un dün ailelere ağır hakaretlerde bulunduğunu belirten baba Celil Begdaş, olayı şöyle anlattı:

"Ben Remziye Tosun'a oy verdim. Remziye Tosun HDP'den çıkarken, gayet nazikçe 'Sayın vekilim, evladımdan haber alamıyorum. Allah aşkına, peygamber aşkına yeter artık. Dayanamıyoruz.' dedim. Bana tekme attı ve hakaret etmeye başladı. Etraftakiler araya girdi. Bizlere hakaret etsinler diye mi bunlara oy verdik? Sadece çocuğumu istiyorum. Evladım gitmiş, canım yanıyor. Kötü bir söz söylemedim. Evladı giden, canı yanan, yüreği yanan bir baba olarak çocuğumu istedim sadece. Evladımı istemek benim en doğal hakkım. Hangi vekil olsaydı evladımı isterdim. Bu saldırıyı ve bu hakaretleri hak etmedim."

Remziye Tosun'un tekme atıp saldırmasını ve hakaretlerini kendien yediremediğini ancak terbiyesini bozmadığını söyleyen baba Celil Begdaş, Remziye Tosun'a "Yazıklar olsun, sana verdiğim oy haram olsun" diyerek sonuna kadar kendisinden davacı olduğunu ifade etti.

Olay: Remziye Tosun'un ailelere hakaret etmesi

Dün, bir grup partili ile birlikte HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binasını ziyaret eden Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, HDP il binasından çıkarken çocukları için nöbet tutan anne ve babalara saldırıp ağır hakaretlerde bulunmuş, bunun üzerine aileler ile HDP'li Remziye Tosun arasında büyük gerginlik yaşanmıştı. Gerginliğin büyümesi, araya giren polisler tarafından engellenmişti.

Evlatları için nöbet tutan aileler de HDP'li Remziye Tosun'a tepkilerini dile getirmişler ve "Kahrolsun PKK", "Kahrolsun HDP" sloganları atmışlardı.

Yorumlar (0)