ABD’yi ziyaret etmeye hazırlanan Kılıçdaroğlu: Bay Kemal kimseden icazet almaz

Halk TV’ye konuk olarak İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 9-13 Ekim tarihleri arasında gerçekleştireceği ABD ziyaretine ilişkin, “Benim orada birilerini ziyaret edeceğimi söylüyorlar. Bay Kemal kimseden icazet almaz” dedi.

SİYASET 03.10.2022, 13:25
ABD’yi ziyaret etmeye hazırlanan Kılıçdaroğlu: Bay Kemal kimseden icazet almaz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah” programına katılarak gündemdeki konuları değerlendirdi. Küçükkaya’nın sorularına yanıt veren Kılıçdaroğlu, 9-13 Ekim tarihleri arasında planlanan ABD ziyaretine ilişkin de açıklamalarda bulundu. Küçükkaya’nın “Neden ABD’ye gidiyorsunuz?” sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Benim birilerinden icazet alma gibi bir felsefem asla olamaz” dedi. 

‘İcazet’ iddialarına cevap verdi

Günlerdir gündemdeki yerini koruyan ABD ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, “Ben anti neo-liberal politikalara karşı bir siyasetçiyim. Bu politikaların yalnızca ülkemizde değil, dünyada derin sorunlar oluşturduğunu bilen ve gören birisiyim. Efendim diyorlar ki, ‘ABD’ye gidecek, devletten birilerini ziyaret edecek.’ Benim birilerinden icazet alma gibi bir felsefem asla olamaz. Ben ülkesini seven birisiyim. Ben ülkenin bağımsızlığına saygı duyan birisiyim. Bay Kemal kimseden icazet almaz. Bunu herkes çok net bir şekilde bilsin” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)