Abdullah Gül ve Ali Babacan’dan “Biden’ın Ermeni iddialarına” iki farklı tepki...

ABD Başkanı Biden’ın, “sözde Ermeni soykırımını tanıması” üzerine pek çok siyasetçiden tepkiler gelmeye devam ediyor. Abdullah Gül, Biden’ı eleştirirken Ali Babacan ise alınan karardan AK Parti hükümetini sorumlu tuttu.

SİYASET 25.04.2021, 10:12 26.04.2021, 09:35
Abdullah Gül ve Ali Babacan’dan “Biden’ın Ermeni iddialarına” iki farklı tepki...

ABD Başkanı Biden, 24 Nisan 1915’te yaşanan olaylara dikkat çekerek, Türkiye’nin Ermenistan’a karşı soykırım yaptığını belirtti. Bunun üzerine başta Türkiye olmak üzere Türkiye yandaşı ülkelerden de tepkiler yükseldi.

Yurt içindeki siyasetçilerin pek çoğu Biden’a tepki gösterirken, bu durumdan hükümeti sorumlu tutanlar da oldu.

“Gerçekliği çarpıtmak, devlet adamlığına yakışmaz”

AK Parti’den ayrıldıktan sonra hiçbir siyasi parti oluşumunda bulunmayan Abdullah Gül ise Ermeni soykırımının kabulü hakkında Biden’ı eleştirdi. ABD ve Türkiye arasındaki ilişkilerin gerginliğinden faydalanıp yüz yıl önceki olaylar üzerinden siyaset yapmak, devlet adamlığına yakışmaz, şeklinde konuşan Abdullah Gül de açıklamasını sosyal medya hesabı üzerinden yaptı. 




Sorumlusu AK Parti

AK Parti’den ayrılarak DEVA Partisi’ni kuran Ali Babacan, Biden’ın sözleri karşısında AK Parti hükümetini sorumlu tuttu. Babacan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında, Biden’ın söylediklerinin sebebinin AK Parti’nin yanlış dış politikası olduğunu belirtti. 




 

Yorumlar (1)
Mehmet Öz 3 yıl önce
Sanki bu tasarıyı Türkiye kabül etmiş gibi bildiri hazırlamışlar.Korkak,ayakçı ve utanmazsınız.Amerikaya dizinde büyümeğe çalıştıklarınıza sözünüz yok.Yazıklar olsun.Allah var ve Allahtan korkun.