ABD Başkanı Biden Türkiye’yi hedef aldı! Suriye operasyonları bize zarar veriyor

Suriye ile ilgili Ulusal Acil Durum halini bir sene daha uzatma kararı alan ABD Başkanı Joe Biden, yeniden Türkiye'yi hedef tahtasına koydu. 

SİYASET 08.10.2021, 11:11 09.10.2021, 11:26
ABD Başkanı Biden Türkiye’yi hedef aldı! Suriye operasyonları bize zarar veriyor

ABD Başkanı Biden, Suriye ile ilgili alınan yeni bir kararı açıklarken Türkiye'ye de ithamlarda bulundu.

Türkiye’yi hedef aldı

Sık sık sınırdaki terör örgütlerine askeri teçhizat desteklerinde bulunarak, teröristleri açıkça destekleyen ABD, Suriye hakkındaki Ulusal Acil Durum halini bir sene daha uzattı.

Biden, alınan karara ilişkin Kongre’ye yolladığı bildirim mektubunda, Suriye'de Türkiye'nin, terör örgütü YPG'ye karşı operasyonlarının DEAŞ'la mücadeleye zarar verdiğini öne sürdü.

Beyaz Saray’ın karara ilişkin açıklamasında, ABD eski Başkanı Donald Trump'ın 14 Ekim 2019'da, 13894 sayılı kararnameyle Suriye'deki durumların, ABD'nin dış politikasına ve ulusal güvenliğine getirdiği olağanüstü tehditle mücadele etmek için ”Uluslararası Acil Ekonomik Yetkiler Yasası” gereğince ulusal acil durum ilan ettiği anımsatıldı.

“Türkiye’nin operasyonları güvenliğimizi tehdit ediyor”

14 Ekim 2021'den sonra da bu durumun devam etmesine karar verdiğini açıklayan Biden, konuya ilişkin mektubunda, "Suriye'deki durumlar, Türk hükümetinin özellikle, Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik askeri taarruz gerçekleştirme yönündeki eylemleri, DEAŞ ile mücadele çabalarına zarar veriyor ve sivilleri riske atıyor; bölgede istikrar, güvenlik ve barışı zedeleme riski barındırıyor ve ABD'nin dış politikası ile ulusal güvenliğine karşı olağanüstü bir tehdit oluşturmaya devam ediyor" açıklamasını yaptı.

Kararın devam etmesi gerektiğine dikkat çeken Biden, "Suriye'deki durum hakkında 13894 sayılı kararnamede açıklanan ulusal acil durumun sürmesinin gerekli olduğuna kanaat getirdim" sözlerini kullandı.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, acil durumun bir sene daha uzatıldığı ve söz konusu kararın Resmi Gazete'de yayınlanacağı bildirildi.

Yorumlar (0)