"85 milyon insanı bir avuç oligarka hizmet ettiriyorlar"

Kemal Kılıçdaroğlu, “85 milyonu bir avuç saray beslemesine, bir avuç oligarka hizmet ettiriyorlar. Bu düzeni değiştirmek için geliyoruz.” dedi.

SİYASET 18.06.2022, 22:13
"85 milyon insanı bir avuç oligarka hizmet ettiriyorlar"

İBB (İzmir Büyükşehir Belediyesi) ile Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçiler Sendikası arasında 5 bin 250 işçiye yüzde 35 ila 40 oranında zam sağlayacak olan toplu iş sözleşmesine CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun da iştirak ettiği törenle imza atıldı.
 

"Bu düzeni değiştirmeye geliyoruz..."

Kılıçdaroğlu, burada gerçekleştirdiği konuşmanın bir kısmını da kişisel sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

Söz konusu paylaşımına “85 milyonu bir avuç saray beslemesine, bir avuç oligarka hizmet ettiriyorlar. Bu düzeni değiştirmek için geliyoruz.” notunu düşen Kılıçdaroğlu, şu ifade yer verdi:

“An itibarıyla ülkemizde izlenmekte olan ekonomi politikasıyla, 85 milyon insan bir avuç saray beslemesine, bir avuç oligarka çalışıyor. 85 milyon insan... Yüz binlerce kişi açlık sınırının altında. TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) önüne giderken yalnızca işçilerin hakkını savunmak amacıyla gitmedim, meklinin hakkını savunmak için, memurun hakkını savunmak için, yetim ve dulun hakkını savunmak için gittim. Yetim ve dullar ayda kaç TL aylıyor alıyorlar, biliyor musunuz? Bazıları 80 TL, bazıları 150 TL, bazıları 250 TL... Bunlarda vicdan diye bir şey var mı? 

"Asla geri dönmeyeceğiz"

Fakat problemi çözeceğiz, bu işte çok kararlıyım. Hangi baskıyı uygularlarsa uygulasınlar, ne yaparlarsa yapsınlar, hangi tazminat davasını açarlarsa açsınlar, hangi şiddete başvuracaklarsa vursunlar... Asla ama asla hak arama yolumuzdan geri dönmeyeceğiz."

Yorumlar (0)