6'lı masanın "Erdoğan'ın adaylığına ret" açıklamalarına Ömer Çelik'ten yanıt

AK Parti Sözcüsü Çelik, dün 6'lı masanın toplantı sonrasında "Erdoğan'ın 3. kez adaylığını kabul etmiyoruz" açıklamalarına karşın, "Cumhurbaşkanımızın adaylığının önünde hiçbir engel yoktur." dedi.

SİYASET 27.01.2023, 10:15
6'lı masanın "Erdoğan'ın adaylığına ret" açıklamalarına Ömer Çelik'ten yanıt

Millet ittifakı liderleri tarafından dün 11. toplantı gerçekleştirildi. 9 saat devam eden toplantı sonrasında yapılmış olan paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3. defa aday olmasının yasaya uygun olmadığı kaydedilerek bu durumu kabul etmeyeceklerinin altı çizildi.

6'lı masanın bu bildirisi sonrasında AK Parti Sözcüsü Çelik, sosyal medya hesabı üzerinden konuya açıklık getirdi.

"Toplantıdan ulaştıkları sonuç en ilkel vesayet arayışı olmuştur"

Erdoğan'ın aday olmasının tartışma konusu dahi olmadığını kaydeden Çelik, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımızın tekrar adaylığı için hiçbir engel bulunmamaktadır ve bu bir tartışma konusu bile değildir. 6'lı masadan demokrasi adına hiçbir şey beklenmeyeceği de yapılan bu açıklamalarla belli olmuştur. Dün gerçekleştirdikleri toplantı sonrasında "Meclis yenileme kararı almadığı müddetçe, Erdoğan'ın 14 Mayıs'taki seçimlerde bir defa daha aday olması söz konusu değildir." demişler. Böylece 6'lı masanın gizli ortağının Sabih Kanadoğlu zihniyeti olduğu anlaşılmıştır. Aylar süresince toplantı yapıp ulaşmış oldukları sonuç ise en ilkel vesayet arayışı olmuştur. 6'lı masa geçmişin demokrasiyi boğmaya çalışan bütün metotlarını tekrar bugün sahaya çıkartıyorlar. Yalnızca milletin yön vereceği demokratik süreçleri gasp etmek için uğraşıyorlar. Bizler bu metotları çok iyi biliyoruz. Milletimiz bu hukuksuz yaklaşımların ismini çok iyi koyuyor. Bütün vesayet teşebbüsleri cevabını sandıkta alacaktır. Milletimizin sahip olmuş olduğu demokrasi sandığına hiç kimse ipotek koyamayacaktır.

"Cumhurbaşkanımızla sahada yarışmaktan korktuklarını bir kez daha beyan ettiler"

Cumhurbaşkanımızla serbest demokratik seçimde yarışmaktan korkanlar yeniden Cumhurbaşkanımızın önüne siyaset dışı ve hukuksuz engeller çıkarmaya çabalıyorlar. Bunlar bir defa daha net bir demokrasi dersi alacaklar. Böylece Cumhurbaşkanımızın karşısına da neden bir aday çıkaramadıkları belli oldu. Dün verdikleri beyanla Cumhurbaşkanımızla sahada yarışmaktan korktuklarını da ikrar ettiler. Cumhur İttifakı'nın adayı bellidir. Milletimizin bütün meydanlarda verdiği mesaj da ortadadır. "Söz ve karar milletindir" diyen siyasetimiz yoluna devam etmektedir.

Yorumlar (0)