4 yıl sonra Arınç’a yeni görev

4 yıldır aktif görevi olmayan AK Parti’nin kurucu üyelerinden Bülent Arınç Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğine atandı.

SİYASET 27.05.2019, 17:37 27.05.2019, 17:47
4 yıl sonra Arınç’a yeni görev

AK Parti’nin Kurucuların Bülent Arınç daha önce uzun süre milletvekilliği, başbakan yardımcılığı ve meclis başkanlığı görevlerinde bulunmuştu. 4 yıldır aktif olarak siyasetin içinde olmayan Bülent Arınç’a Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliği görevi verildi.

Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan ‘Yüksek İstişare Kurulu’nda görevlendirildiğini Manisa’da bir iftar yemeği buluşmasında açıkladı.

“RABBİM SADAKATİN SONUCUNDA VERİYOR, YALAKALIĞIN DEĞİL”

Bülent Arınç yeni görevini açıkladığında salonda uzun süre alkışlandı. Arınç görevini duyururken şu cümleleri kullandı:

“Her yerde her şeyi konuşmak doğru değildir. Ama önemli olan konuşulacak yerde konuşmak, susulacak yerde susmaktır. Konuşulacak yerde susar, susulacak yerde konuşursanız o da çok ters olur. Sizden bir şey sorulduğu zaman doğruyu söylemek zorundayız. Efendim doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar. Onuncu köy olur. Ne olacak, kovarlarsa kovsunlar. Şimdi kim bilir benim hakkımda twit atanlar ne düşünüyorlardır. Biz yok olmuştuk. Bitmiştik. Ezilmiştik. Çürümüştük. Düşünebiliyor musunuz biz Cumhurbaşkanımızın yanında başdanışmanlık falan değil, Yüksek İstişare Kurulu Üyesi. Başkanın kendisi olacak biz de yanında olacağız. Böyle bir şeyi Rabbim sadakatin sonucunda veriyor, yalakalığın değil. Allah'a hamdolsun."

4 YILDIR AKTİF GÖREVİ YOKTU

AK Partinin kurucu kadrosunda yer alan Bülent Arınç 2015 seçimlerinde 3 dönem kuralına takılarak milletvekili adayı olamamıştı. Son 4 yıldır ise Arınç aktif bir görevde yer almıyordu. Son dönemlerde kurulacak yeni parti söylentileri üzerine söylediği sözler dikkat çekmişti. Yeni parti söylemleri üzerine fikirleri sorulan Arınç “Ben bunlarla ilgilenmiyorum, ama okudukça endişe ediyorum. Parti kurabilirler mi, gelişmelere bakılırsa kuracaklar gibi. Toparlamak bize düşer. Başımızdakilere duyurulur, yumuşak dil kullanın, hepsini kucaklayın” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)