“4. Yargı Paketi” Meclis’te: Kadına yönelik şiddet masada

AK Parti’nin uzun süredir üzerinde çalıştığı 4. Yargı Paketi, tamamlandı ve bugün Meclis’e sunuldu. Paket içerisinde adli kontrol, eski eş gibi sorunlar da masaya yatırıldı. 

SİYASET 18.06.2021, 13:25 20.06.2021, 09:36
“4. Yargı Paketi” Meclis’te: Kadına yönelik şiddet masada

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, AK Parti’nin bir süredir üzerinde çalıştığı 4. Yargı Paketi’ni Meclis Başkanlığı’na sunduklarını aktardı. 27 maddeden oluşan bu paket içerisinde 4 yasada değişiklik yapılması hakkında teklifin olduğunu belirtti. 

Mahkeme, yargılama ve anayasa hakkında teklifler  

4. Yargı Paketi içerisinde Anayasa Mahkemesi, İdari Yargılama Usulü, Türk Ceza Kanunu ve Ceza Mahkemesi kanunu hakkında bazı değişikliklerin yapılmadı gerektiğine dair teklifler aktarıldı. Akbaşoğlu, “adil yargılama hakkının güçlendirilmesi ve şeffaflığın geliştirilmesi” gibi hedeflerinin olduğunu aktardı. 



Kadına şiddet de gündemde 

Ayrıca kadına şiddet de AK Partili heyetin gündeminde idi. Başkanvekili, “Kadına şiddette iradeye başvurular hızlı şekilde sonuçlanacak.” dedi. Fakat buna karşın, “ısrarlı takip” eyleminin nitelikli suç kapsamına alınmasından vazgeçildi. Bu düzenleme, “Çok kişiyi ithamlarla karşı karşıya bırakacağı ve insanlar arasında husumete yol açacağı” sebebiyle kaldırıldı. 

İnsan Hakları Eylem Planı içerisinde yer alan ve bir dönem 4. Yargı Paketi’ne eklenmesi düşünülen “çocuk mahkemelerindeki avukat, savcı ve hakimlerin duruşmalara cübbesiz katılması” düzenlemesi ise pakete eklenmedi. 

Yorumlar (0)