3 kritik koltuk boş kaldı: Yeni atamalar bekleniyor

Dün TBMM'de yemin ederek göreve resmen başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Çankaya Köşkü'nde yeni kabineyi açıklamıştı. Ancak açıklanan kabinede 3 kritik koltuğun boş kaldığı görüldü. 

SİYASET 04.06.2023, 09:22 04.06.2023, 18:00 Şeyda Gül
3 kritik koltuk boş kaldı: Yeni atamalar bekleniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gerçekleştirilen resmi tören ile TBMM'de yemin edip göreve başladı. Akabinde dün akşam Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen programda 'Türkiye Yüzyılı Kabinesi'ni açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sürpriz isimlerin yer aldığı yeni kabineyi paylaştı. 

Dışişleri Bakanı olarak Hakan Fidan'ı söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli ve Savunma Bakanı olarak Yaşar Güler'i ve İçişleri Bakanı olarak ise Ali Yerlikaya'yı atadı.

3 koltuk atama bekliyor

Dikkat çeken pek çok ismin yer aldığı yeni kabinede 3 koltuğun boş kalması şaşırttı. Son durumla birlikte Genelkurmay Başkanlığı, İstanbul Valiliği ve MİT Başkanlığı koltukları boş kaldı.

En kısa sürede arama bekleniyor

kritik koltuklara kimin getirileceği ise henüz açıklanmazken atanan yeni bakanların en kısa sürede göreve başlaması bekleniyor. 3 önemli koltuk için en kısa sürede yeni atamaların duyurulacağı öngörülüyor.

Yorumlar (0)