1954’te İTÜ’de namaz kılarken tanışmışlardı: Erbakan ve Asiltürk’ün ebedi dava arkadaşlığı 

Bugün sabah saatlerinde vefat eden Oğuzhan Asiltürk, Necmettin Erbakan’ın en büyük destekçisi ve dava arkadaşlarından biriydi. Onların dostluğu, 1954 senesine kadar uzanıyordu.  

SİYASET 01.10.2021, 14:15
1954’te İTÜ’de namaz kılarken tanışmışlardı: Erbakan ve Asiltürk’ün ebedi dava arkadaşlığı 

Tedavi gördüğü hastanede bu sabah saatlerinde hayatını kaybeden 86 yaşındaki Oğuzhan Asiltürk, Milli Görüş’ün en büyük temsilcilerinden biriydi. Camiayı derinden üzen vefatının ardından fotoğraf arşivleri açılan Asiltürk’ün, Necmettin Erbakan ile olan mazisi ön plana çıktı.  



İTÜ’de tanıştılar, ahirette buluşacaklar 

1938 Malatya doğumlu olan Oğuzhan Asiltürk, İTÜ inşaat mezunuydu. Necmettin Erbakan henüz genç bir doçent iken 1954 senesinde İTÜ’de namaz kılarlarken tanışan ikilinin görüşleri birebir örtüşüyordu. Birbirlerine önce çok iyi dost, sonrasında ise siyaset arkadaşı oldular. Dava arkadaşlarının ilk durağı, Milli Selamet Partisi oldu. MSP’yi beraber kuran ikiliden Asiltürk, genel sekreterlik görevini üstlendi ve 1973 senesinde Ankara Milletvekili olarak Meclis’e girdi. 



Her zaman saygı duyulan biri oldu 

Erbakan’ın güvenerek seçtiği Asiltürk, bugün dahi devam eden “Milli Görüş” fikrinin en büyük savunucularındandı. Her daim saygı duyulan ve sevilen dava insanı, 12 Eylül Darbesi’nde, “en uzun süre tutuklu kalan isim” olarak tarihe geçmişti. Siyaset yasağı, 1987 senesine kadar devam etti. Siyaset yasağının kalkmasının ardından Refah Partisi ile tekrar siyasi hayatına başlayan Oğuzhan Asiltürk, Refah Partisi’nin kapatılmasından sonra yoluna ilk olarak Fazilet Partisi, son olarak da Saadet Partisi ile devam etti. 



Siyasetin çetrefilli zamanlarında kilit rol üstlendi 

Asiltürk, siyasetin çetrefilli zamanlarında kilit roller üstlenmesiyle bilindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasi yaşamında da önemli rolü olan Milli Görüş insanı, Erbakan’ın ilk tercihinin Ali Coşkun olmasına karşın bağlantıları ile Erdoğan’ı ilk tercih olarak göstermesiyle biliniyordu. 



AK Parti ile Saadet Partisi arasında köprü oldu 

Oğuzhan Asiltürk, son zamanlarında, AK Parti ve Saadet Partisi arasında ittifak görüşmelerinin sağlanmasında köprü görevi görmüştü. 







Yorumlar (0)