13 yıl sonra ilk: Türkiye ve Ermenistan heyetleri Moskova'da bir araya geldi

Ermenistan ile Türkiye arasında seneler sonra ilk temas Rusya'nın başkenti Moskova'da gerçekleşti. Diplomatik kaynaklardan elde edilen bilgilere göre; Ermenistan'ın Özel Temsilcisi Rubin Rubinyan ile Türkiye'nin Ermenistan Özel Temsilcisi Büyükelçi Serdar Kılıç arasında yapılan görüşme 1 buçuk saat sürdü.

SİYASET 14.01.2022, 15:51 14.01.2022, 15:51
13 yıl sonra ilk: Türkiye ve Ermenistan heyetleri Moskova'da bir araya geldi

Türkiye ile Ermenistan arasındaki ikili ilişkilerin normalleşme sürecinde ilk adım, Rusya’nın başkenti Moskova’da atıldı.

İki ülke temsilcileri Moskova’da buluştu

Türkiye'nin Ermenistan Özel Temsilcisi Büyükelçi Serdar Kılıç ve Ermenistan'ın Özel Temsilcisi Rubin Rubinyan, Türkiye ve Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesini konuşmak amacıyla Rusya'nın başkenti Moskova'da görüştü.

Diplomatik kaynaklar görüşmenin, 1 buçuk saat sürdüğünü bildirdi.

Dışişleri’nden yazılı açıklama

İkili görüşmeye ilişkin Dışişleri Bakanlığı'ndan yazılı bir açıklama geldi. Açıklamada şu sözlere yer verildi;

"Özel Temsilciler, yapıcı ve olumlu bir atmosferde yapılan bu ilk görüşmelerde, Ermenistan ve Türkiye arasında diyaloglarla yürütülecek normalleşmeye ilişkin ön görüş alışverişinde bulunmuşlardır. Müzakerelerin tam normalleşmeyle ön şart olmaksızın devam ettirme konusunda taraflar mutabık kalmışlardır. Özel Temsilciler arasında yapılacak olan ikinci görüşmenin tarihi ve yeri, diplomatik kanallardan daha sonra belirlenecektir."

Temsilci atamaları

13 Aralık 2021'de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TBMM'de bir konuşma yaparak Türkiye-Ermenistan ilişkilerinde yeni bir sürecin başladığına dikkat çekmişti.

15 Aralık’ta Büyükelçi Serdar Kılıç, Türkiye Cumhuriyeti Özel Temsilcisi olarak Ermenistan Cumhuriyeti nezdinde görevlendirilmişti.

Ermenistan ise Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi çerçevesinde Parlamento Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan'ı özel temsilci olarak görevlendirmişti.

Yorumlar (0)