Ziyaretçilerini hazan renkleriyle karşılıyor

Erzincan'da 'Nitelikli Doğal Koruma-Doğal Sit Alanı' olarak tescili yapılan Girlevik Şelalesi, bölgeyi ziyarette bulunanları hazan renkleriyle karşılıyor.

SEYAHAT 13.11.2022, 21:23 15.11.2022, 06:14
Ziyaretçilerini hazan renkleriyle karşılıyor

Şehir merkezine 35 kilometre mesafede Munzur Dağı'nın eteklerinde yer alan Kalecik köyündeki dokuz farklı kaynak suyunun birleşmesiyle meydana gelen Girlevik Şelalesi, dört mevsim ayrı güzellik sunuyor.

Seyrine doyumsuz görüntüler oluşturuyor

Etrafındaki yeşil bitki örtüsüyle, yaz mevsiminde serin havası ve kış mevsiminde ise metrelerce yüksekliğe sahip buz sarkıtlarıyla dikkatleri üzerine çeken şelale, sonbahar mevsiminin yaşandığı şu dönemde misafirlerini, sararan yapraklarla kaplı olan tabiatıyla ağırlıyor.

Hazanda ağaçların ve etrafındaki bitkilerin sararmasıyla farklı bir güzelliğe bürünen şelale, 40 metre yükseklikten dökülen sularıyla seyrine doyumsuz görüntüler oluşturuyor.

Şelalenin bu güzel manzarasında fotoğraf çektirmek için bölgeye gelenler, benzersiz güzelliğin keyfini çıkarıyor.



"Burayı herkes görmeli"

Ziyaretçilerden Zuhal Kargın, basın mensuplarına, Adana'dan geldiğini ve bölgenin doğal güzelliğine hayran kaldığını dile getirdi.

Daha evvel bir defa daha şelaleye geldiğini ve burayı çok sevdiğini söyleyen Kargın, "Şelale bu aylarda da çok güzel. Yaz ve ilkbahar aylarında ise apayrı bir güzelliği var. Burayı herkes görmeli. Ambiyans ve ortam gerçekten harika. Doğal güzelliğine hayran olmamak elde değil." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)