Zengin bitkileri ve kuş türleriyle Efteni Kuş Cenneti, doğaseverlerin ilgisini çekiyor

Düzce kentine yaklaşık 25 kilometrelik bir mesafede bulunan ve Gölyaka ilçesinde yer alan Efteni Gölü Yaban Hayatı Geliştirme Sahası ya da Efteni Kuş Cenneti, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Yılda 150 birbirinden farklı kuş türüne ev sahipliği yapan Efteni Gölü, yüz binlerce kuş türüne ev sahipliği yapıyor. 

SEYAHAT 08.04.2021, 15:00
Zengin bitkileri ve kuş türleriyle Efteni Kuş Cenneti, doğaseverlerin ilgisini çekiyor

Düzce il merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan ve Gökyaka ilçesine bağlı Efteni Gölü, tertemiz su kaynağı ve doğal zengin bir bitki örtüsüyle ziyaret eden herkesi mest ediyor. Yılda nerede 150 tane kuş türüne ev sahipliği yapan Efteni Gölü Yaban Hayatı Geliştirme Sahası ya da Efteni Kuş Cenneti, göçmen kuşların bölgedeki vazgeçemediği doğal alanlardan bir tanesi olarak dikkat çekiyor. Endemik bitki türlerini bünyesinde bulunduran Efteni Kuş Cenneti, kuş gözlemcilerinin ve özellikle doğa fotoğrafçılarının gözde mekânlarından bir tanesi.



150 kuş türünü bünyesinde barındırıyor

Göle gelen yaklaşık 150 kuş türünün arasında; sakar meke, pasbaş, kaşıkçın, tepeli beyaz balıkçıl, kılkuyruk, turna, yaban ördeği,  toy, fiyu, elmabaş, angut, bekri, gri balıkçıl, yeşilbaş, leylek, toy, karatavuk, karabatak, kızkuşu, çıkrıkçın, turna, sakarca, kuğu, çulluk ve mezgeldek gibi kuş türleri bulunuyor. Kuşların ülkemizdeki uğrak mekânlarından bir tanesi olan Efteni Kuş Cenneti, doğaseverler tarafından da ilgiyle geziliyor.



Drone ile havadan görüntülendi

Bünyesinde birçok bitki türü barındıran ve kuşların uğran mekânlarından olan Efteni Gölü, zaman geçtikte Yaban Hayatı Geliştirme Sahası ve Efteni Kuş Cenneti anılmaya başladı. 764 hektarlık bir doğal alana sahip olan göl, yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Drone ile havadan görüntülenen büyülü kuş cenneti, ziyaretçilerini bekliyor.

Yorumlar (0)