Yunanistan'a tatile gitmek isteyen Türklere kötü haber! 

Avrupa Birliği (AB) tarafından yayınlanan seyahat listesinde Türkiye'nin bulunmaması üzerine Yunanistan sınır kapılarını açamadı.

SEYAHAT 01.07.2020, 12:40
Yunanistan'a tatile gitmek isteyen Türklere kötü haber! 

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte sınır kapıları da yeniden açılmaya başlandı.

Türkiye'den pek çok vatandaş, yaz tatili için Yunanistan'a gitmeyi tercih ediyordu. Bu nedenle Yunanistan'dan gelecek haber de merakla bekleniyordu. 

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelyos Petsas, 1 Temmuz günü itibarıyla Türkiye ile deniz ve kara sınırlarının açılacağını bildirmişti. Yunanistan'a tatile gitmek isteyenler bunu duyunca mutlu olsa da bu mutluluk fazla uzun sürmedi. 

Avrupa Birliği (AB), seyahat listesine Türkiye'yi dâhil etmedi. Yani sınırların açılacağı ülkeler arasında Türkiye'nin olmadığı görüldü. 

Avrupa Birliği (AB) tarafından duyurulan listede, Brezilya, Hindistan, ABD, Rusya, İsrail ve Türkiye "güvenilir" ülkeler olarak nitelendirilmedikleri için listede yer almadı. 

Yunanistan, ekonomik sıkıntılar nedeniyle sınır kapıların açılmasını bekliyordu ancak Avrupa Birliği (AB) tarafından verilen kararı hayata geçirmek zorunda kaldı. 

Bunun üzerine 15 günde bir değiştirilecek liste merakla beklenmeye başlandı.


 

Yorumlar (0)