Yıldız Dağları’nın eteklerindeki sapsarı kanola tarlaları, turistleri mest ediyor!

Kırklareli’ne yaklaşık 45 kilometrelik bir mesafede bulunan Yıldız Dağları’nın eteklerinde bulunan kanola tarlaları, yerli ve yabancı turistleri mest ediyor. Altın sarısı bir renge sahip olan tarladaki çiçekler, doğa fotoğrafçılarının da ilgisini çekiyor. 

SEYAHAT 24.04.2021, 11:19 24.04.2021, 18:06
Yıldız Dağları’nın eteklerindeki sapsarı kanola tarlaları, turistleri mest ediyor!

Kırklareli il merkezine yaklaşık 45 kilometre uzaklıkta yer alan Yıldız Dağları’nın etekleri, muhteşem bir doğa manzarasına ev sahipliği yapıyor. Dağ eteklerinde bulunan kanola tarlaları, büyülü bir şekilde özellikle sap sarı renkte çiçekler açtı. Trakya’nın inci bölgelerinden bir tanesi olan kanola tarlaları, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye başladı. Ayrıca profesyonel doğa fotoğrafçılarının da doğal stüdyosu haline gelen büyülü alan, özellikle gün batımı ve doğumu saatlerinde apayrı bir güneş ışığı ile bambaşka bir görüntüye sahip oluyor.



Fotoğraflar sayesinde altın sarısı tarla ölümsüzleşiyor

Ekimi geç yapılan çiçekler ise, sarı çiçeklerin yanında yeşilimsi tondaki renkleriyle dikkat çekiyor. Profesyonel fotoğrafçıların modellerini alıp geldiği tarlalar, muhteşem fotoğrafların ortaya çıkmasına neden oluyor. Fotoğrafçılar ayrıca, kanola çiçeklerinin renk tonlarını fotoğrafların fonu olarak kullanıyor ve kimi zaman modellerini ön plana çıkarıyorlar.



Tarlanın oluşturduğu fonun yanı sıra fotoğrafçılar, modellerine bazı aksesuarlar da veriyorlar. Böylece fotoğrafların zenginleşmesini sağlayan fotoğrafçılar, ilginç ve ilgi çekici kareler yakalıyorlar. Türkiye’nin bir ucundan bu doğal güzelliği görmeye gelen ziyaretçileri de olan büyülü kanola tarlası, fotoğraflarda adeta ölümsüzleşiyor.



Doğa ve sanat iç içe geçti

Alın sarısı rengiyle büyülü bir göz seyri oluşturan kanola tarları için bir etkinlik de düzenlendi. Bu etkinliğe gelen fotoğraf sanatçıları; İstanbul, Edirne, İzmir ve Ankara gibi illerden geliyorlar. En iyi fotoğrafı çekmek adına çaba sarf eden fotoğrafçılar, büyük bir uğraş verdi.  Fotoğrafçılar sayesinde bölgenin tanınır hale geldiğini belirten etkinliği düzenleyen atölyenin kurucusu olan Gülşen Gürses, koronavirüs salgını nedeniyle etkinliklerin ertelenmek zorunda kaldığına ve fotoğraf sanatçılarının da mesleklerini yapamadıklarına dikkati çekti. Burada görsel bir şölenin fotoğraflandığını belirten Gürses, doğanın seyrine müzikseverler, sanatseverler ve fotoğrafseverlerin daldığını söyledi. Tarlada ayrıca canlı müzik icrasının da yapıldığına işaret eden Gürses, böylece herkesin ruhunun da dinlendiğini, doğanın sanatla iç içe geçtiğini belirtti. 

Yorumlar (0)