Yeşilin tonlarının buluştuğu doğa harikası: Karacabey Longozu

Bursa'ya bağlı Karacabey ilçesinde bulunan Longoz Ormanı, ilk baharın gelmesiyle beraber rengarenk bir hal almaya başladı. Türkiye'de bulunan en büyük ıhlamur ormanlarının içerisinde kalan su basar ormanı olarak isimlendirilen Karacabey Longozu ve en uzun doğal plaj olarak belirtilen Karacabey Boğazı Plajı her bahar olduğu gibi yine yeşilin bütün tonlarını yapısında barındırarak doğal güzelliğini gözler önüne seriyor.

SEYAHAT 06.05.2022, 11:32 07.05.2022, 15:54
Yeşilin tonlarının buluştuğu doğa harikası: Karacabey Longozu

Karacabey Longozu içerisinde bulundurduğu bitki çeşitliliğine, göçmen kuşların geçiş noktası olmasına sürüngenleri içerisinde barındırmasına ve binlerce farklı canlıya ev sahibi olmasıyla beraber birçok rengi bünyesinde aynı anda taşıyor. Fotoğrafçılar bu doğa harikası yeri görmek ve burada bulunan nadir kuş türlerini çekebilme için akın etti. Suda açan nilüferler ise fotoğrafçılara güzel görüntüler çıkardı.

Fotoğrafçılar ormanda kamp yaptı

Türkiye’de bulunan az sayıda longozlardan birisi olan Bursa’nın Karacabey Longozu’nda mayıs ayına girilmesiyle beraber ortaya çıkan manzaralar fotoğrafçıları adeta büyüledi. Türkiye’de nadiren görülen kuş türlerinin ve su üzerinde açan nilüferlerin görüntülerini almak isteyen fotoğrafçılar longoza gelerek kamp yaptı. Şahit oldukları güzelliklerin çekimini yapan fotoğrafçılar kartpostallık görüntüler çıkardı.

250 tane farklı kuş tipinin görüldüğü belirtilen longozda baharın gelmesiyle beraber su üzerinde açarak tüm yüzeyi kapatan nilüfer çiçekleri ve su bitkileri gözlere hitap eden bir renklilik sunuyor.

Yorumlar (0)