Yeşilin tonları arasındaki şelale: Kızılcasu

Kastamonu'ya bağlı Şenpazar ilçesinde bulunan, bin metre yükseklikte, yeşilin tonları arasındaki Kızılcasu Şelalesi, sıcaktan bunalan ve serinlemek isteyenler için doğal bir klima görevi görüyor.

SEYAHAT 01.08.2022, 23:58 02.08.2022, 17:42
Yeşilin tonları arasındaki şelale: Kızılcasu

İlçe merkezine yaklaşık olarak 15 kilometre mesafede bulunan Kızılcasu Şelalesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar 10'uncu Bölge Müdürlüğü tarafından Şenpazar ilçesinde gerçekleştirilen Kızılcasu Doğa Eğitim Kamp Alanı'na çok yakın mesafede bunuyor.

15 metreden dökülüyor

Küre Dağları'nda uzunlukları 50 metreye ulaşan ağaçlar arasında yer alan şelale, 15 metreden dökülüyor. Bin metre yükseklikte bulunan şelale, sıcaktan bunalan yurttaşların ilgisini çekiyor.

"Ağustos ayı bir anda ocak oluyor"

Şenpazar Belediye Başkanı Cem Çınar, basın mensuplarına, şelalenin Kızılcasu Doğa Eğitim Kamp Alanı'na yaklaşık olarak 1,5 kilometre uzaklıkta bulunduğunu ifade etti.

Şelaleye ulaşabilmek için doğal yürüyüş yolları olduğunu anlatan Çınar, şunları kaydetti:

"Kızılcasu'ya kamp yapmak için gelenler burada yürüyüş yapabiliyor. Kızalcasu sıradan bir şelale değil. Bulunduğu bölgenin rakımı bin metre. Tabiat ile tamamen baş başasınız. Bu bölgede bu rakımda şelale bulmak zor. Burada ağustos ayı bir anda ocak oluyor. İnsanlar ciddi anlamda serinliyor."

"Batı Karadeniz'in yükselen yıldızı olacak"

Başkan Çınar, Kızılcasu Doğa Eğitim Kamp Alanı'nda da toplam 12 bungalov evin de bulunduğunu dile getirdi.

Kamp merkezinde karavan alanlarının da bulunduğunu aktaran Çınar, "Ressamları, yazarları, tabiat ile baş başa kalmak isteyenleri buraya bekliyoruz. Doğa sporlarının yapıldığı bir merkez olacak. İlerleyen yıllarda burası Batı Karadeniz'in yükselen yıldızı olacak." sözlerini sarf etti. 











Yorumlar (0)