Yerköprü Şelalesi, bitki örtüsü zengin ve eşsiz manzarasıyla ziyaretçilerini bekliyor

Mersin‘e yaklaşık 184 kilometre uzaklıkta yer alan ve Mut ilçesine bağlı Yerköprü Şelalesi Tabiat Parkı, ziyaretçilerine adeta doğal bir cennet, kuş cıvıltıları içinde bir müzikal ve eşsiz bir vadi manzarası ziyafeti sunuyor.

SEYAHAT 30.01.2021, 14:21 31.01.2021, 16:36
Yerköprü Şelalesi, bitki örtüsü zengin ve eşsiz manzarasıyla ziyaretçilerini bekliyor

Mersin’in Mut ilçesine bağlı, il merkezine yaklaşık 184 kilometre ve Mut’a 35 kilometre uzaklıkta yer alan Yerköprü Şelalesi Tabiat Parkı, eşsiz doğa manzarasıyla ziyaretçilerini bekliyor. Şelalenin zenginlik ve bolluk içindeki bitki örtüsü, masmavi renk içerisindeki şelalesi, ağaçlar arasından gelen ve bir müzik şöleni yaşatan kuş sesleriyle bambaşka hisler yaşatıyor.

Fotoğraf tutkunları ve trekking sporcuları ilgiyle ziyaret ediyor

Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam eden ve eşsiz bir manzaraya sahip olan Yerköprü Şelalesi, 2021 yılında ise Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 'tabiat anıtı' olarak tescillenmişti. Fotoğraf tutkunlarının ve trekking sporcularının da ilgiyle ziyaret ettiği şelale, Göksu Nehri’ni besleyen Ermenek Çayı’nın uzun yıllardır topraktaki aşındırma etkisi sonucu oluştu. 30 metre yükseklikten inerek yere akan şelale, alanda bulunan iki farkı seyir terasından da keyifle izlenebiliyor.

Sarkıtlar ve tabiat ağaçlarla zengin bir bitki örtüsü oluşuyor

Büyük bir bölümü 1. Derecede sit alanı olarak belirlenen şelale, nar ağacına kadar çok zengin bir tabiat örtüsünün içerisinde bulunuyor. Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker ise, herkesi şelaledeki doğal zenginliği görmeye davet ettiklerini belirtiyor. 110 milyon yıl öncesinde, kretose yaşlı kireçtaşlarının faylanması sonucunda çok dar bir kanyonun oluştuğunu belirtiyor. Bölgede bulunan 200 metre uzunluğunda ve 5-10 metre genişliğinde tabanı göl mağaranın içerisinde yer alan sarkıtlar da bulunuyor. Ayrıca 94 tabiat anıtı ağacını da bünyesinde bulunduran şelalede, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ve buna ait Su Ürünleri Yönetmeliği gereğince avlanma da yapılamıyor.

Yorumlar (0)