Yerin 150 metre altında bulundu: Kentin kaderini değiştirecek

Çankırı'da Hititler döneminden bu yana tuz elde edilen ve yerin 150 metre altında konumlanan mağara, yapılacak proje ile şehre daha çok ziyaretçi getirecek.

SEYAHAT 25.07.2022, 18:52
Yerin 150 metre altında bulundu: Kentin kaderini değiştirecek

Çankırı Belediyesi, 'Yer Altı Tuz Kenti' diye isimlendirilen ve senede yaklaşık olarak 120 bin kişinin ziyarette bulunduğu tuz mağarasının, şehrin turizminin lokomotifi olabilmesi için harekete geçti.

Belediye tarafından hazırlanan proje ile Hititlerden bu yana kullanıldığı bilinen, içinde senelerce gerçekleştirilen üretim neticesinde birçok galeri meydana gelen mağara, sağlık turizmine ek olarak sanatsal çalışmalar ve çeşitli etkinlikler için de ev sahipliği yapacak.

"Birkaç ay içinde ihaleye çıkacağız"

Başkan İsmail Hakkı Esen, basın mensuplarına, projenin önümüzdeki yıl yaz aylarında tamamlanmasını planladıklarını ifade etti. 

Mağarada kullanılacak olan materyal ve malzemenin tuzlu ortama dayanabilmesi gerektiğini, bunların belirlenmesi için projede gecikmelerin meydana geldiğini aktaran Esen, şöyle konuştu:

"Bu proje ülkemizde bir ilk olacak. Bu yüzden, projede kullanılabilecek malzeme ve maliyet hesaplarında az da olsa geciktik. An itibarıyla maliyet hesaplamaları tamamlandı. Allah'ın izniyle birkaç ay içinde ihaleye çıkacağız.

"Kentin lokomotifi olacak"

Senede 1 milyon ziyaretçi hedefimiz var. Proje henüz bitmeden çok büyük bir talep var. Kurban Bayramı'nda 5 bin kişi buraya geldi. Allah'ın izniyle ihalesini tamamlayıp yapım aşamasına geçmek istiyoruz. 2023 yazına hazır olmasını planlıyoruz.

Sağlık yönünden bir alan oluşturduk. Çok maksatlı bir konferans salonu, yöresel ürünler satılan stantlar, çocuk oyun alanı, havuz, kafeler olacak. Bir şehirde ne varsa burada da olacak. Kentimiz için insanlar alternatif turizm arıyor. Bu manada kentin lokomotifi olacak."

Yorumlar (0)