Yemek için servet harcayabilecekler buraya: Dünyanın en pahalı restoranları

Aşağıda listelenen restoranların hepsinin ortak bir özelliği var; maddi olarak sizlere bir servete mal olacak.

SEYAHAT 02.12.2019, 16:35
Yemek için servet harcayabilecekler buraya: Dünyanın en pahalı restoranları

Restoranlar söz konusu olduğunda çoğumuz çeşitli faktörlere dayanarak karar veririz; yemeğin kalitesi ve tarzı, konumu ve elbette menü fiyatları. Peki ya bu faktörlerden hiçbiri sorun değilse? Ya maliyeti ne olursa olsun kesinlikle her yerde yiyebiliyor olsanız? İşte, sizlere dünyanın en pahalı restoranlarını derledik.

Ithaa Undersea – Maldivler

Ithaa, dünyanın ilk sualtı restoranı ve Maldivler Rangali Adası'nda yer almaktadır. Bu restoranda yemek yemek için kişi başı yaklaşık 320 dolar vermek zorundasınız; ancak karşılığında, Hint Okyanusu'nun beş metre aşağısında yediğiniz yemeğinizin tadını çıkaracaksınız ve elbette, panoramik okyanus manzarası, tüm deniz yaşamı ve mercan bahçeleri ile. 

Restoranda en fazla 14 kişi aynı anda bulunabilir ve çeşitli kaliteli yemek deneyimleri, akşam yemeği menüleri ve kokteyller servis edilir. 

Aragawa- Tokyo, Japonya

Sırada, Tokyo Japonya'daki eski bir ofis binasının bodrumunda bulunan Aragawa var.  Diğer birçok üst düzey restoranın aksine, Aragawa tadım menüsü yerine bir alakart menü sunuyor.

Bu, yemeğin nihai fiyatının tamamen sizin tarafınızdan belirlendiği anlamına gelir, ancak genellikle kişi başı 260 - 370 dolar  arasında değişir.  Restoran, Kobe ve Wagu gibi ince sığır eti yemeklerinin seçimi ile ünlüdür. 

Kitcho Arashiyama- Tokyo, Japonya

Dünyanın bir sonraki en pahalı restoranı Kitcho Arashiyama'dır. Bahsettiğimiz önceki restoranın aksine, Kitcho Arashiyama, dünyanın en iyi malzemelerinden yapılmış akşam yemeklerinin bulunduğu on çeşit tadım menüsü sunuyor. 

Ayrıca, Aragawa'nın aksine, Kitcho Arashiyama güzel dekorasyonu ve bahçesiyle bilinir. Restoran, güzel bahçelere bakan tatami paspasları ve alçak masaları ile bir tören evi tarzında dekore edilmiştir. Üç yıldızlı bir Michelin restoranından beklediğiniz gibi her menünün sunumu ve zamanlaması gibi detaylara titizlikle dikkat edilir.

Guy Savoy- Paris, Fransa

Guy Savoy'un adını taşıyan iki restoranı vardır;  biri Las Vegas'ta ve diğeri Paris, Fransa'da.  Her iki restoran da birden fazla Michelin Yıldızı kazanmış olsa da; Fransa'daki restorana odaklanmayı seçtik. Restoran 13 çeşit tadım menüsü sunmaktadır ve kişi başı 626 dolar tutmaktadır. Sen Marine ördek, mangalda güvercin, istiridye concassé, maymun balığı ve patlıcan havyar gibi kulağa çok da güzel gelmeyen yemek çeşitleri bulunmaktadır.

Guy Savoy, Gordon Ramsey'i eğitmekten sorumludur ve Fransa'da diğer dört başarılı restorana da sahiptir.

Masa- New York, Amerika Birleşik Devletleri

 

Şef Massa Takayama tarafından yönetilen bu New York restoranı, içecekler ve vergiler hariç, kişi başına yaklaşık 595 dolara mal oluyor.Restoran, sadeliği ile bilinir ve temel lezzetlere odaklanan basit bir suşi tadım menüsü sunar.  

Masa'da gerçek bir menü yok, bunun yerine şefler sadece gün içinde mevcut olan taze malzemelerle yemeklerini hazırlıyor. Genellikle oldukça pahalı olarak kabul edilir ancak, harcamak ve dünyanın en iyi suşi deneyimini yaşamak istiyorum derseniz o zaman kendinize dört hafta önceden bir rezervasyon yaptırmanız gerekebilir.

Ultraviolet- Şangay, Çin

 

Dünyanın en seçkin ve pahalı restoranlarından biri olan Ultraviolet, içecekler ve vergiler hariç, kişi başına 570 – 900 dolar arasında mal oluyor.

Şimdi, bu restoran listedeki diğerlerinden farklı çünkü en fazla on kişiyi barındıran tek bir masası bulunuyor. 900 dolar vererek 10-20 tadım menüsünün keyfine varabilirsiniz. Restoran çok yönlü bir deneyim ile akşam yemeği sunmayı amaçlamaktadır; sadece gıda açısından değil, aynı zamanda tüm insan duyulara hitap etmeye çalışıyor. Örneğin, tüm yemek boyunca arka planda işitsel ve görsel gösteriler sunulmaktadır.

Sublimotion- İbiza, İspanya

 

Sublimotion, dünyanın en pahalı restoranıdır ve kişi başına 2,380 dolara mal olur. Evet, doğru okudunuz! Sublimotion’ın ücreti, 20 tadım menüsü ile yaklaşık 2,380 dolardır. Restoran, 1 Haziran'dan 30 Eylül'e kadar İspanyol yazında, yılda sadece birkaç ay açıktır ve Michelin yıldızlı şef Paco Roncero tarafından işletilmektedir. 

Yaz sezonunda kendinize bir masa ayırmayı başarırsanız, yepyeni bir yemek deneyimi ve eğlence servisi bekleyebilirsiniz. Yemeğinizin tadını çıkarırken deneyiminizi geliştirmeye yardımcı olmak için lazer ışık şovları, sanal gerçeklik öğeleri ve projeksiyon haritalama deneyimi de sunulmaktadır.

Yorumlar (0)