Yağmur sularıyla coştu: Ziyaretçilerini bekliyor

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne aday olarak gösterilen Erzurum'daki Tortum Şelalesi, ilkbaharda etkili olan yağmur ve karların erimesi sebebiyle coşkun akan suyuyla ziyaretçilerini ağırlamayı bekliyor.

SEYAHAT 03.06.2023, 19:02 05.06.2023, 13:39
Yağmur sularıyla coştu: Ziyaretçilerini bekliyor

Uluslararası Sakin Kentler Birliği tarafından ülkemizin 11. sakin şehri seçilen ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne aday olarak gösterilen Uzundere ilçesinde yer alan şelalenin çehresi, Erzurum Valiliği koordinesinde Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Uzundere Belediyesi iş birliğinde gerçekleştirilen projeyle değişti.

Şelale etrafında yapılan bungalov evler, mesire alanı, restoran, engelli rampaları, yürüyüş yolları gibi alanlar, dört mevsim farklı güzelliğinin yanında serinleten suyuyla yabancı ve yerli ziyaretçilerin tercihleri arasında gösteriliyor.

Dünyanın en yüksek üçüncü, ülkemizin ise en yükseği olan Tortum Şelalesi, havaların ısınmaya başladığı son bugünlerde coşkun akan suyu ve doğal güzelliğiyle ziyaretçilerini ağırlıyor.



"İki ay coşkun akıyor"

Uzundere Belediye Başkanı Hilmi Aktoprak, basın mensuplarına, karların erimesi ve ilkbahar mevsimindeki yağmur sularının etkili olmasıyla Tortum Şelalesi'nde harika bir güzelliğin ortaya çıktığını dile getirdi. 

Şelaleye yapılan yatırımlar hakkında bilgi aktaran Aktoprak, "Burayı ziyaret edenler, bungalov evlerde kalabilecek, yeni yapılan engelli rampaları ve yürüyüş yollarında rahat bir şekilde dolaşıp restoranlarda yöresel yemeklerimizi yiyebilecekler. Mesire alanında piknik yapabilecek, spor sahasında aktivitelerini gerçekleştirebilecekler." diye konuştu.

Aktoprak, Tortum Şelalesi'nin yağmur sularıyla birlikte coşkun aktığını ifade ederek, "Ziyaretçiler şelalemizin en coşkun dönemine tanıklık edecekler. Uzundere'yi, Tortum'u ve Tortum Şelalesi'ni görmek isteyenler yaklaşık olarak iki ay süresince coşkun akan şelaleyi görmeye çağırıyoruz. Ülkemizin değil Avrupa'nın en büyüğü, dünyanın ise üçüncü büyük şelalesini görmek isteyenleri buraya davet ediyoruz." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)