Valla Kanyonu'ndaki adrenalin dolu seyir terası açıldı!

Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesindeki "dünyanın en derin ikinci kanyonu" olarak bilinen Valla Kanyonu için yaptırılan Muratbaşı Seyir Terası açıldı

SEYAHAT 22.02.2020, 14:12 22.02.2020, 14:22
Valla Kanyonu'ndaki adrenalin dolu seyir terası açıldı!

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü'nün hazırladığı proje doğrultusunda Muratbaşı köyüne yaptırılan seyir terası, düzenlenen törenle birlikte hizmete açıldı.

Küre Dağları Milli Parkı'nın, Pınarbaşı tarafındaki bölümüne yaptırılan üç katlı seyir terasıyla Küre Dağları'yla birlikte Valla Kanyonu'nun giriş kısmı da izlenebilecek.

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, açılış töreninin ardından AA muhabirine açıklama yaparak, Kerte köyündeki seyir terasının ardından, ikinci seyir terasını da yapmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Adrenalin tutkunlarının seveceği bir teras olduğunu söyleyen Karadeniz, "Adrenalin dolu bir teras. Esnek yapılmış olması ayrı bir heyecan katıyor. Macera sporu sevenler için Valla Kanyonu cazip bir yerdi. Doğaseverler için de cazip hale gelecek." ifadelerini kullandı.

Yeni terasın, diğer teraslarla birlikte bölgeye önemli bir değer katacağını ifade eden Karadeniz, "Valla Kanyonu önemli ziyaret noktalarından biri haline gelecek. Pınarbaşı ve Azdavay ilçelerimizi kapsayan bu bölge, son yatırımlarla cazibe noktası haline geldi." şeklinde konuştu.

DKMP 10. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit, Küre Dağları Milli Parkı'nın şelaleleri, kanyonları ve mağaralarıyla çok önemli bir değer olduğunun altını çizdi. Bölgedeki kanyonların da önem taşıdığını söyleyen Başyiğit,  "Valla Kanyonu'nun yer yer bin 200 metreye ulaşan derinliği var. Uzunluğu 12 kilometre. Bu bölgede daha önceden bir seyir terası yapılmış ama yetersizdi. Üç katlı bu seyir terası, alanın tamamını görecek şekilde yapıldı." dedi.

Yapılan son yatırımlar sayesinde bölgeye gelen turist sayısının ve bölgenin tanınırlığının artacağını ifade eden Başyiğit, yeni projelerin de kapıda olduğunu söyledi.

Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar, ilçenin doğa turizmi açısından görünürlüğünün arttığını dile getirerek, "İlçemizde Ilgarini Mağarası, Ilıca Şelalesi, Horma Kanyonu ve dünyanın ikinci en derin kanyonu olan Valla Kanyonu bulunuyor. Seyir teraslarıyla Valla Kanyonu daha da görülebilir hale geldi. Bu güzel teras için Milli Parklar Bölge Müdürlüğümüze teşekkür ederiz." dedi.

Yorumlar (0)