Valla Kanyonu'na uçurum salıncağı

Kastamonu'ya bağlı Pınarbaşı ilçesinde yer alan ve 'dünyanın en derin ikinci kanyonu' olan Valla Kanyonu'nda, vadi tabanından yaklaşık olarak 600 metre yükseklikte dev bir uçurum salıncağı kuruldu.

SEYAHAT 28.01.2023, 21:08
Valla Kanyonu'na uçurum salıncağı

Tarım ve Orman Bakanlığı 10'uncu Bölge Müdürlüğü Küre Dağları Milli Parklar Müdürlüğü ile KUZKA (Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı) tarafından Kerte Seyir Terası'nın yer aldığı alana 20 metre ayak genişliğinde, 10 metre yüksekliğinde çelik profil üzerine kurulan uçurum salıncağı tamamlandı.

Proje çerçevesinde salıncağın her iki tarafına da yapılan cam terasla birlikte ziyaretçiler, kanyonun girişini 600 metre yukarıdan seyredebilecek.



"Kent turizminin amiral gemisi"

Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar, basın mensuplarına, Pınarbaşı'nın kent turizminde çok önemli bir yeri bulunduğunu dile getirdi.

Pınarbaşı'nın çok özel tabiat güzelliklerine sahip olduğunun altını çizen Yaşar, "Ülkemizin hiçbir yerinde göremeyeceğiniz, içerisinde üç kilometre ahşap yürüyüş yolu olan ve doğal akvaryum niteliği taşıyan Horma Kanyonu, Zarı Çayı'nın boşaldığı Ilıca Şelalesi, milattan evvel yaşanmışlığı ortaya koyan lahit mezarların bulunduğu Ilgarini Mağarası ve dünyanın derinlikte ikinci olan en büyük kanyonu Valla Kanyonu ile ilçemiz, kent turizminin amiral gemisi diyebiliriz." şeklinde konuştu.



"İçleri ürpertiyor"

Valla Kanyonu'na her sene çok sayıda ziyaretçi geldiğini vurgulayan Yaşar, şunları kaydetti:

"Kanyon görebilmek için ABD'nin Arizona'sına gitmenize gereksinim duymayacağınız, harika güzelliği barındıran Valla Kanyonu'ndayız. 1,2 kilometre derinliği, 12 kilometrelik uzunluğu olan, yaban hayvanlarını barındıran harika bir kanyon. Kanyonun yaklaşık olarak 600 metre derinliğe sahip olan giriş bölümünde cam zeminli terasıyla ülkemizin hiçbir noktasında olmayan, ilk kez ilçemizde, Valla Kanyonu'nda kurulan uçurum salıncağı ile yeni sezon için hazırlık yapıyoruz. Ziyaretçilere cam zeminli terastan aşağı bakarken içlerini ürperten harika bir keyif veriyor. Buraya gelenler salıncakta da o eşsiz adrenali tatma olanağı bulacak."



"Herkesi davet ediyoruz"

Herkesi kanyona davet eden Başkan Yaşar, "Yaklaşık olarak 4 milyon TL'ye, aynı zamanda bırakın tabiata zarar vermeyi, bir dal dahi kesmeden kayaların üzerine kurulan muhteşem uçurum salıncağını görmeye ve bu eşsiz adrenalini tatmaya herkesi çağırıyorum." ifadesini kullandı.

Pınarbaşı sakinlerinden Kazım Gül ise cam teras ve uçurum salıncağının insanları çok heyecanlandırdığını ifade ederek, "Buranın bölge turizmine çok önemli katkılar sunacağına olan inancımız tam." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)