UNESCO listesindeki Afrodisyas Antik Kenti, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor!

Fotoğraf sanatçısı Ara Güler’in keşfetmesiyle bulunan ve Aydın’a yaklaşık 95 kilometrelik bir mesafede bulunan Afrodisyas Antik Kenti, salgında da ziyaretçi toplamayı sürdürdü. Karacasu ilçesinde bulunan antik kent, Roma döneminin heykeltıraşlık merkezlerinden olarak biliniyor.

SEYAHAT 04.04.2021, 18:06 04.04.2021, 18:12
UNESCO listesindeki Afrodisyas Antik Kenti, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor!

Aydın il merkezine yaklaşık 95 kilometre uzaklıkta bulunan ve Karacasu ilçesine ise 14 kilometre mesafede bulunan Afrodisyas Antik Kenti, pandemi sürecinde de ilgi çekmeye devam ediyor. UNESCO’nun  Dünya Mirası Listesi'ne de alınan büyülü antik kent,  1950 yılında ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler’in keşfiyle bulunmuştu. Tarihte güzellik ve aşk tanrıçası olarak bilinen Afrodit’e adanan ve adını da tanrıçadan alan büyülü kent, ilgi çekmeyi sürdürüyor.

2021 yılının ilk 3 ayında, 10 bin ziyaretçi geldi

Bünyesinde mermer ocakları ve heykeltıraş okulu bulundurması nedeniyle Afrodisyas Antik Kenti, Roma döneminin heykeltıraşlık alanında en iyi merkezlerinden bir tanesi olarak biliniyor. Anadolu’nun korunmuş ender kültür varlıklarından olan kentte kazı çalışmaları da sürüyor. 



Oxford Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Roland R.R. Smith’in başkanlığında yürütülen kazı çalışmalarına, pandemi nedeniyle ara verilmişti. 2019 yılında 100 bin ziyaretçi tarafından ziyaret edilen büyülü mekan, salgın nedeniyle 2020 yılında 30 bin kişide kalmıştı. Ancak 2021 yılının ilk üç ayında ise ziyaretçi sayısında 10 bin ziyaretçiye ulaşılan büyülü antik kent, moraller yükseldi.

Dünyanın en büyük havuzuna sahip

Bölgedeki turizm sezonunun yavaş yavaş hareketlendiğini belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, Afrodisyas’ın İzmir ve Pamukkale arasında stratejik bir güzergahın üzerinde yer aldığını belirtti. Turistlerin Efes'ten Meryem Ana'dan sonra Afrodisyas’ın ziyaret ettiğini belirten Tuncer, ziyaretçilerin Pamukkale'ye doğru yol aldığını belirtti.



Afrodisyas’ta 196 metrelik bir havuz bulunduğunu söyleyen Tuncer, dünyanın en büyük havuzunun burada olduğunu söyledi. Ulaşım konusunda da coğrafya ve yer yüzü şekilleri değerlendirildiğinde uygun olduğunu söyleyen Tuncer, keşfedilmesi üzere tüm yurttaşları Afrodisyas’a davet etti.

Yorumlar (0)