Uludağ: Kış aşıkları için harikalar diyarı

Uludağ aklınıza gelebilecek her şeye sahip; muhteşem ormanlar, tepeler, kayak ve dağın tepesinde lezzetli yemekler yiyebileceğiniz mükemmel restoranlar.

SEYAHAT 18.11.2019, 12:09 20.11.2019, 17:21
Uludağ: Kış aşıkları için harikalar diyarı

Bursa'nın 36 km güneyinde yer alan Uludağ, ülkenin en gözde kış sporları merkezlerinden biridir. Flora ve fauna zenginliği onu bir Milli Parka dönüştürmüştür ve ayrıca, trekking ve kamp gibi yaz aktiviteleri de oldukça popülerdir. Antik çağda, Uludağ, Hıristiyan rahipler için bir inziva yeri olarak kullanıldı ve Osmanlı İmparatorluğu döneminde de insanlar, dağdan buz toplayarak Topkapı Sarayı'na götürürlerdi çünkü o zamanlar buzdolabına en yakın şey Uludağ'dan toplanan buzlardı. 

Onaylanan projeler ile yeni aktiviteler bizleri bekliyor

Uludağ, daha önce Antik çağlarda Olympos Misios olarak biliniyor ve mitolojide Tanrıların Truva Savaşını izlediği yer olarak geçiyor. Konaklama ve kayak tesislerinde büyük bir artış vadeden geliştirme projesi için planlar onaylandı. Coğrafi koşulları, Uludağ Kayak merkezinin helikopter kayağı, buz pateni ve kar bisikleti gibi aktiviteler de sunabileceği anlamına geliyor.

Ulaşım yolları nelerdir?

Uludağ Milli Parkına hem karayolu ve teleferik ile ulaşılabilir. Kayak Merkezi, Bursa'ya karayolu ile 40 dakika, havaalanına ise 60 dakika uzaklıktadır. Özel araçla seyahat edebileceğiniz Çekirge yolu en kolay yoldur. Sürücüler, yol kenarı boyunca kiralama veya satış için de mevcut olan tekerlek zincirleri, takozlar ve ağır halatlardan faydalanmalıdır. Kış aylarında her saat kalkan ve Bursa'dan yaklaşık 90 dakika sürüp Uludağ'ın tepesine ulaşan minibüsler de var.

Uludağ'a ulaşmak için teleferik güzergahının dört bölümü vardır; iki tanesi Bursa-Kadı Yaylası (1235m) ile iki tanesi Kadı-Sarı Alan (1621m) arasında yer almaktadır. Her hattın 30 kişinin sığabileceği bir kabini vardır, ancak kayak ekipmanı taşımak yasaktır ve teleferik her 20 dakikada bir hareket eder. Kadı'da durduktan sonra bir araç kullanırsanız yolculuk yaklaşık 25 dakika sürüyor. Sarı Alan'dan otel alanına son 7 km için kullanabilecğiniz bir minibüs servisi var. Yaz sezonunda ise Sarı Alan'dan Çoban Kaya'ya (1750m) telesiyej var.

Uludağ'a gitmek için en iyi sezon hangisidir?

Uludağ, 2543 metrelik zirvesiyle Batı Anadolu'nun en yüksek dağıdır. Ormanlarla kaplıdır ve bölge, güney-batının baskın rüzgar yönüne sahip kısmen ılıman bir iklime sahiptir. Kayak alanının yüksekliği 1750-2543m arasındadır ve en iyi sezon Aralık ayı sonundan Mart sonuna kadardır. Sezonun başındaki kar toz haline geliyor ve sezonun sonuna doğru daha sulu hale geliyor.

O bölgede neler bulunmaktadır?

15'i özel mülkiyete sahip 27 otel var ve toplamda 3000'den fazla yatak bulunmaktadır. Bölgede ayrıca alışveriş merkezleri, restoranlar, kafeler ve barlar, eğlence ve sağlık merkezleri bulunmaktadır. Kayak ekipmanlarını kiralamak ve eğitmenlerden kayak dersi almak mümkündür. Sekiz telesiyej, yedi t-bar ve 13 farklı kayak pisti de mevcuttur.

Yorumlar (0)