Uludağ eteklerinin dört bir yanına, atlarla yolculuk ediliyor!

Bursa’ya yaklaşık 36 kilometre uzaklıkta yer alan Uludağ’da atlarla adeta bir şölen yaşanıyor. Dağın eteklerinde, kış turizminin alternatif seçeneklerinden binicilik yapılıyor. Ziyaretçiler hem doyasıya tatil hem de özgürce vakit geçiriyor.

SEYAHAT 27.01.2021, 11:48 28.01.2021, 09:09
Uludağ eteklerinin dört bir yanına, atlarla yolculuk ediliyor!

Bursa il merkezine 36 kilometre uzaklıkta yer alan ve 1 saat 21 dakikalık bir yol süresinde ulaşılabilen Uludağ’da kış sezonu tam gaz devam ediyor. Dağın eteklerinde kurulan binicilik merkezinde ziyaretçiler, atları alarak ormanlarda dörtnala doğru koşturuyorlar. Adeta tatilin keyfini özgürlükle çıkaran ziyaretçilerin mutluluğu, havadan görüntülendi.

Binicilik merkezinde, 55 farklı cins at bulunuyor

Kestel ilçesinde yer alan Tabiat Binicilik Merkezi’nde, kış aylarında orman ve göl manzarası karşısına ata biniliyor. 2015 yılından bu yana açık olan binicilik merkezinde, 55 tane farklı cinste at bulunuyor. Geleneksel ve modern okçuluk derslerinin de verildiği binicilik merkezi, yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret akınına uğruyor. Pandemi döneminde ise koşullara uygun bir şekilde ilerleyen hizmetler, kısıtlama saatleri dışında oldukça ilgi görüyor.

Lisanslı sportif binicilerinde binicilik merkezine geldiği belirtilikten, kısıtlama günleri olan hafta sonunda ise özel izinle linanslı binicilere hizmet veriliyor. Kış sporları arasında kayağın yanına binciliğinde eklendiğini belirten Tabiat Binicilik Kulübü Başkanı Şeyda Çilek Cihan, müşterilere dezenfekte edilerek ekipmanların verildiğini ve profesyonel antrenörlerle beraber karlar üstünde binicilik zevki yaşandığını belirtiyor.

Yorumlar (0)