Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba: “Ukraynalı turistleri Antalya’ya davet ediyorum” 

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Ukraynalı turistleri Antalya’ya gelmeye davet etti. “Ne kadar çok Ukraynalı aşı olursa o kadar çok turist buraya gelebilir. Bu yazın sonuna doğru Ukraynalı turist sayısının yukarı doğru seyretmesine şahitlik edeceğiz.” 

SEYAHAT 20.06.2021, 16:28 21.06.2021, 10:43
Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba: “Ukraynalı turistleri Antalya’ya davet ediyorum” 

Antalya Diplomasi Forumu’na katılmak amacıyla Antalya’ya gelen Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmtro Kuleba, Forum arasında Antalya Müzesi’ni ziyaret etti ve burada Ukraynaca sesli rehberin açılışını yaptı. Müze Müdürü Mustafa Demirel ve yardımcıları tarafından karşılanan Bakan Kuleba, müze hakkında ayrıntılı bilgiler aldı. Müzenin her ayrıntısını gezen Kuleba, eserlere oldukça ilgi gösterdi.  



“Antalya’daki turistlerin çoğunluğu Ukrayna’dan” 



Kuleba, müze açılışının ardından basına kısa bir açıklama yaptı: “Antalya Müzesi’nin Ukraynaca sesli rehberini büyük memnuniyetle dinledim. Dün öğrendiğim bir bilgi de beni oldukça memnun etti. Edindiğim bilgiye göre şu anda Antalya’da bulunan turistlerin çoğunluğu Ukrayna’dan. Ukraynalı turistler hem buradaki güzel denizin keyfini sürecekler hem de sesli rehber sayesinde Türkiye’nin kadim tarihini keşfetme imkanı bulacaklar. Ukraynaca sesli rehber özelliğinin uygulanmasını sağlayan Antalya Müzesi genel müdürüne teşekkür ederim.” 



“Ukraynalı turist sayısında yukarı giden dinamiğe şahitlik edeceğiz” 



Kuleba: “Tüm Ukraynalı turistleri Antalya’ya davet ediyorum. Buraya gelenlere de hem denizin keyfini çıkarmayı hem de ülke tarihini ve kültürünü öğrenmelerini tavsiye ediyorum. Ne kadar çok Ukrayna vatandaşı turist aşı olursa ve giriş kuralları da kısıtlanmazsa o kadar çok Ukraynalı turist Antalya’ya gelecektir. Öyle düşünüyorum ki bu yazın sonuna kadar Ukraynalı turist sayısında yukarı doğru seyreden dinamiğe şahit olacağız. Benim üzüldüğüm tek nokta ise o turistlerin arasında olamamak olacak çünkü yaz süresince çalışacağım.” 

Yorumlar (0)