Tuz Dağı'nı 1 senede 80 bin kişi gezdi

Iğdır'daki Tuz Dağı'nın içerisinde yer alan Tuz Terapi Merkezi'ni bir senede 80 bin kişi ziyarette bulundu.

SEYAHAT 11.07.2022, 19:52 12.07.2022, 17:48
Tuz Dağı'nı 1 senede 80 bin kişi gezdi

Kente bağlı Tuzluca ilçesinde gezi maksatlı açılan ve faaliyetlerin halihazırda sürdüğü mağara içerisindeki Tuz Terapi Merkezi'ne her geçen gün ilgi biraz daha artıyor.

Bölgenin tuz gereksiniminin karşılanması amacıyla gerçekleştirilen kazı faaliyetleri neticesinde meydana gelen mağara galerilerinin yer aldığı Tuz Dağı'nda açılan ve sağlık turizmine katkı sunması planlanan mağaralar ziyaretçilerini konuk ediyor.

Ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor

Iğdır Valiliği'nin öncülüğünde başlatılan faaliyetlerin halihazırda sürdüğü, geçtiğimiz senenin haziran ayında yalnızca ziyaret maksatlı hizmete açılan mağaraları Tuzluca Kaymakamlığı verileri doğrultusunda yaklaşık olarak 12 ay içinde 80 bin kişi ziyarette bulundu.

Ziyaretçilerden Niyazi Dağdelen adlı yurttaş, basın mensuplarına, bölgeyi ilk defa gördüğünü ve bir hayli beğendiğini ifade etti.

Ailesiyle birlikte mağaraları gezdiğini dile getiren Dağdelen, "İçeri çok serin, oksijen bir hayli fazla. En ilgimi çeken kısmı ise mağaraların bayağı bir yüksek olması ve sütunlar üzerinde konumlanması. Bir de giriş bölümünde çok soğuk bir sirkülasyon vardı, çok soğuk bir rüzgar geliyordu." sözlerini sarf etti.

Yorumlar (0)