TÜRSAB Başkanı: 100 liralık ürünler 150 liraya satılacak, şaşırmayın!

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ardından tatile gidecek olan vatandaşlar, yüzde 50'ye ulaşan zamlı fiyatlarla karşı karşıya kalabilir. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, "Bu kadar büyük yıkımdan çıkmış, aylardır çalışmamış müesseselerin 100 TL'lik ürünlerini 150 TL'ye satmalarını fırsatçılık olarak değerlendiremeyiz, herkes can derdinde." dedi. 

SEYAHAT 21.05.2020, 15:55
TÜRSAB Başkanı: 100 liralık ürünler 150 liraya satılacak, şaşırmayın!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ardından turizm sektörünün geleceğine ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. 

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Bağlıkaya, turizmcilerin aylardır iş yapamadığını kaydederek, 100 TL'lik ürünlerin 150 TL'ye satılması halinde bunun fırsatçılık olarak görülmemesi gerektiğini bildirdi. 

Bağlıkaya, "Bu kadar büyük yıkımdan çıkmış, aylardır çalışmamış müesseselerin 100 TL'lik ürünlerini 150 TL'ye satmalarını fırsatçılık olarak değerlendiremeyiz, herkes can derdinde. Turizm sektörünün önemli kısmı şu an devlet desteği ile dönüyor." diye konuştu. 

"Bir tane vaka her şeyi ters çevirebilir"

Seyahatlerde "Hayat Eve Sığar" (HES) kodu döneminin başlamasına ilişkin Bağlıkaya, şunları söyledi:

"Ülke olarak salgınla mücadelede rakibimiz sayılabilecek ülkelerden çok daha başarılı mücadele verdik. HES kodundaki endişemiz, acele ederek, bir an önce bir şeyleri başlatma endişesiyle bir hata yapmamak. Bütün meselemiz bu. Yoksa insanların buraya geldiğinde, otellerde kendi ülkelerinden daha yüksek oranda bir şey gelme ihtimali yok ama insanların ülkemize hasta gelme ihtimalleri de var. Oradaki endişemiz, açılmış bir pazardan gelen, otellerimizde çıkan herhangi bir vakanın ülkemizin aleyhinde kullanılmasından endişeliyiz. Onun dışında tedbirlerin layıkıyla alınacağını, bu konularda ülkemizin bugüne dek verdiği sınavı gölgeye düşürecek bir duruma düşeceğimizi düşünmüyorum. Bir tane vaka her şeyi ters çevirebilir, dikkatli hareket etmeliyiz."

Yorumlar (0)