Türkiye’nin kayak merkezleri kış tatili için hazır

Türkiye’de kış mevsiminin gelmesiyle birlikte turizmde canlandı. Özellikle okullarda ara tatilin yaklaşmasıyla birlikte aileler kayak merkezlerini araştırmaya başladı. Ülkemizde Uludağ, Erciyes ve Palandöken gibi popüler kayak merkezleriyle birlikte 45’ten fazla kayak merkezi bulunuyor. ‘Peki bu kayak merkezleri nerede?’ diyenler için Türkiye’deki kayak merkezlerini araştırdık. İşte Türkiye’deki kayak merkezleri...

SEYAHAT 16.01.2022, 22:38 17.01.2022, 12:18
Türkiye’nin kayak merkezleri kış tatili için hazır

Türkiye doğal güzellikleri ve iklimi ile eşsiz bir ülke. Her mevsim tatil fırsatı sunan ülkemizde kış mevsiminin bir başka güzel geçtiği yadsınamaz bir gerçek. Birçok kayak merkezi ile kış turizmini canlı tutan ülkemiz, kış sporları içinde oldukça elverişli. Yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği kayak merkezlerine şimdiden ilgi yoğun. Tatilcilerin rotaları ise hazır.

Bursa – Uludağ Kayak Merkezi

Kış tatillerinden bahsedince akla ilk gelen yer şüphesiz Uludağ oluyor. 2.543 metre yüksekliği ile Batı Anadolu’nun en büyük dağı olan Uludağ, yerli ve yabancı tatilcileri tüm ihtişamı ile bekliyor.

Kayak merkezileri ile dikkat çeken Uludağ’da snowboard, buz pateni, kar motosikleti ve bigfoot aktiviteleri yapmak da mümkün. Ayrıca bölge coğrafi şartları ile ‘Helikopterli Kayak’ ve ‘Tur Kayağı’ içinde uygun. Uludağ’da kış turizmi olanakları bunlarla sınırlı değil. Aynı zamanda Uludağ, eğlence merkezi ve konaklama imkanlarıyla da tatilcilerin tercihleri arasında yer alıyor.

Aralık ayında açılan sezon Nisan ayına kadar tatilcilerden büyük talep görüyor. Ayrıca hafta sonları günübirlik ziyaretçilerin akınına uğrayan Uludağ’da 24 tane pist bulunuyor.

Uludağ’a nasıl gidilir?

Uludağ, karayoluyla Bursa şehir merkezine 45 dakikalık uzaklıkta bulunurken Bursa Havalimanı’na 1 saatlik mesafede yer alıyor. Osman Gazi Köprüsü’nün yapılmasıyla İstanbul ve Uludağ arasındaki mesafede 2.5 – 3 saat kadar sürüyor. İzmir’den karayolu ile Uludağ’a gelmek isteyenler 4.5 saate, Ankara’dan gelmek isteyenler ise yaklaşık 5 saate Uludağ’a ulaşabilir.

Kayseri – Erciyes Kayak Merkezi

Kış turizminin vazgeçilmez adreslerinden olan Erciyes Dağı, 3.916 metrelik rakımıyla Türkiye’nin en yüksek beşinci dağı. Kayseri’ye 25 kilometre uzaklıkta yer alan Erciyes Kayak Merkezi, kış sporcuları içinde uygun imkanlara sahip. Burada bulunan ve zorluk derecelerine göre tasarlanan 32 pist, her yıl kayakseverleri ağırlıyor. Erciyes Dağı’nda kaymanın keyfini yaşayan tatilciler, burada snowboard ve kar voleybolu yapmayı da ihmal etmiyor.

Erciyes Kayak Merkezi’ne nasıl gidilir?

Kasım ayının ortalarında Erciyes Dağı’nda açılan sezon mayıs ayına kadar devam ediyor. Buraya ulaşım ise oldukça kolay. Kent merkezine 20 dakikalık mesafede yer alan Erciyes Kayak Merkezi’ne kent merkezinden kalkan Develi minibüsleriyle ulaşılabilir. Ayrıca Erciyes Kayak Merkezi, Kayseri Havalimanına 35, Kapadokya’ya ise 45 dakikalık bir mesafede bulunuyor.

Erzurum – Palandöken

Dünyanın öne çıkan kayak merkezlerinden biri olan Palandöken Kayak Merkezi, 3185 metrelik heybeti ile görenleri kendine hayran bırakıyor.

Türkiye’nin en popüler kayak merkezlerinden olan Palandöken, gece gündüz kesintisiz kayak keyfi için tercih edilebilecek doğru adres.

Dünyanın en dik ve en uzun pisleri arasında olan Palandöken, 24 adet pisti ile snowboard ve kayak meraklılarına ev sahipliği yapıyor. Pistler acemi kayakçılar, orta seviye kayakçılar ve profesyonel kayakçılar için ayrı ayrı sınıflandırılmış.

Palandökene nasıl gidilir?

Palandöken kent merkezi Erzurum şehir merkezine 4 km kadar mesafede yer alıyor. Bu avantaj sayesinde şehir merkezinden Palandöken’e ulaşmak oldukça kolay. Ayrıca kayak merkezi Erzurum Havalimanı’na ise sadece 20 kilometrelik uzaklıkta.

Kış mevsimin en güzel yaşandığı şehirlerden biri olan Erzurum’da Palandöken Kayak Merkezi haricinde Kandilli ve Konaklı Kayak Merkezleri de bulunuyor.

Erzurum- Kandilli Kayak Merkezi

Erzurum, Aşkale’de olan kayak merkezi şehir merkezine 36 kilometrelik mesafede bulunmaktadır.

Kandilli Kayak Merkezi’ni popüler kılan ise 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nın 2011 senedinde burada yapılması.

Erzurum - Konaklı Kayak Merkezi

Erzurum kent merkezine 17 kilometre mesafede yer alan Konaklı Kayak Merkezi, eğim oranın farklılık göstermesi nedeniyle her seviyeden kayakçıyı misafir ediyor.

Kars – Sarıkamış Kayak Merkezi

‘Kristal Kar’ üzerinde kayak yapmanın ayrıcalığını yaşamak isteyenler Sarıkamış Kayak Merkezi’ne yoğun ilgi gösteriyor.

Dünyada yalnızca Alp Dağlarında görülen ‘Kristal Kar’ Sarıkamış’ı bir gelin gibi süslüyor. Şehir merkezine 55 kilometrelik uzaklıkta olan Sarıkamış Kayak Merkezi’nde nem oranı düşük olduğu için buzlanma olmuyor. Bu sayede de ‘Kristal Kar’ taneleri çok uzun zaman korunuyor.

Aralık ayında başlayan kış turizmi burada mart ayına kadar devam ediyor.

Sarıkamış Kayak Merkezi’ne nasıl gidilir?

Sarıkamış Kayak Merkezi, Kars merkeze 45 dakika havalimanına ise 50 dakikalık mesafede yer alıyor. Kayak merkezi ile Erzurum arasında ise 153 kilometrelik uzaklık bulunuyor.

Ayrıca tren yolculuğu ile nostaljik tatil planlayanlar Kars’a Doğu Ekspresi ile ulaşabilir. Belirtmek gerekir ki şehir merkezinden maalesef kayak merkezine herhangi bir toplu taşıma aracı yok. Buraya gelen tatilciler oteller bölgesine kendi araçları veya taksiyle ulaşabilir.

Kars – Cıbıltepe Kayak Merkezi

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde yer alan Cıbıltepe Kayak Merkezi yabancı ve yerli turistlerin gözde tatil yeri olmuş durumda. Kristal karda, sarıçam ormanlarının arasında kayak yapmak isteyenler için burası harika bir yer.

Cıbıltepe Kayak Merkezi’ne nasıl gidilir?

Cıbıltepe Kayak Merkezi, Kars şehir merkezine 54, Sarıkamış’a ise sadece 2 kilometrelik mesafede yer alıyor.

Bolu – Kartalkaya Kayak Merkezi

Köroğlu Dağlarının doruğunda kayak keyfi yapmak isteyenler için Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi tatilcileri bekliyor.

Kış mevsimin en güzel yaşandığı yerlerden biri olan Kartalkaya da tatilciler çam ağaçlarının arasında kayak yapmanın zevkini yaşayabilir. Ayrıca buraya kadar gelen vatandaşlar Abant Gölü’nün etrafında da bol oksijenli bir yürüyüş yapabilir, faytona binebilir ve gölün etrafında bisiklet sürebilir.

Bolu Kartalkaya da aralık ayında açılan sezon mayıs ayının sonlarına kadar devam ediyor. Kayak merkezinde zorluk derecelerine göre 21 adet pist yer alıyor. Ayrıca buradaki baby lift kayak pisti, çocuklar ve kayağa yeni başlayan tatilciler için ideal bir tercih olabilir.

Kartalkaya Kayak Merkezi’ ne nasıl gidilir?

Bolu şehir merkezinden Kartalkaya Kayak Merkezi’ne özel aracınızla veya toplu ulaşım taşıtlarıyla 45 dakikada ulaşmanız mümkün. İstanbul’dan buraya gelmek isteyen tatilciler ise E-5 veya TEM otoyollarını kullanabilir. İstanbul ile Kartalkaya’nın arasındaki uzaklık 280 kilometre.

Çam ağaçlarının arasında ayrıcalıklı bir kış tatili sunan Bolu’da Kartalkaya haricinde iki kayak merkezi daha bulunuyor. Esentepe ve Arkut Kayak Merkezleri kayakçılara ev sahipliği yapıyor.

Bolu - Esentepe Kayak Merkezi

Bolu Gerede’de bulunan Esentepe Kayak Merkezi çam ağaçlarının arasında saklı bir doğal güzellik. Ulaşımı çok kolay olan kayak merkezine ana yoldan beş dakika gibi bir sürede ulaşmanız mümkün. Esentepe, sadece kış mevsiminde değil diğer zamanlarda da misafirlerini piknik alanları ile konuk ediyor.

Bolu - Arkut Kayak Merkezi

Bolu Gerede’nin 4 km kuzeyinde yer alan Arkut Dağı, 1800 metrelik rakımıyla kış aylarında tatilcilere kayak yapma imkânı sunuyor. Gerede’ye 5 kilometrelik mesafede bulunan kayak merkezi Ankara Esenboğa Havalimanı’na ise 1,5 saatlik uzaklıkta yer alıyor.

Kocaeli – Kartepe Kayak Merkezi

İstanbullu kayakçıların gözdesi ve uğrak adresi olan Kartepe, her yıl binlerce misafiri ağırlıyor. Kartepe’de eşsiz doğal güzelliklerin arasında tatil yapma imkânı bulanlar, Samanlı Dağı’ndan Sapanca Gölü’nün ve İzmit Körfezi’nin manzarasını izlemeyi ihmal etmiyor.

Kartepe’de aralık ayında başlayan tatil sezonu mart ayının sonuna kadar devam ediyor. Burada tatilciler dilerse konaklayarak veya günübirlik tatil yapma imkânı bulabiliyor.

Kartepe Kayak Merkezi’ne nasıl gidilir?

Kartepe İstanbul’a 100, Kocaeli kent merkezine 40, Kartepe ilçesine ise 18 kilometrelik mesafede yer alıyor. Özellikle İstanbul, Yalova ve Sakarya’dan günübirlik tatil için tercih edilen Kartalkaya’ya özel araçlarla ve otobüsle gitmek mümkün. Kayak tatili yapmak için sabırsızlanan vatandaşlar buraya Anadolu Otoyolu, D-100 karayolu veya Kuzey Marmara Otoyolundan kolayca ulaşabilir.

Erzincan – Ergan Kayak Merkezi

Ergan Kayak Merkezi, Munzur Dağı’nın eteklerinde 2970 metrelik rakımda kayak yapmak isteyen yerli ve yabancı tatilcileri bekliyor. Yılın 6 ayı kayak yapma olanağı sunan merkezde ayrıca snowboard ve kızak keyfide yapmak da mümkün. Ergan Kayak Merkezi’nde 12 kilometre uzunluğunda olan 4 adet kayak pisti bulunuyor.

Ergan Kayak Merkezi’ne nasıl gidilir?

Ergan Kayak Merkezi, Erzincan kent merkezine 12 dakika, havalimanına ise 26 dakika uzaklıkta. Ergan Dağı’na trenle gelmek isteyenler gardan taksi ile ya da otobüsle buraya ulaşabilir. Otobüs kullanmak isteyenler 13 Şubat Çarşısı’ndan Yaylabaşı otobüslerine binebilir.

Erzincan – Bolkar Kayak Merkezi

Erzincan’da Ergan Kayak Merkezinin haricinde bir de Bolkar Kayak Merkezi bulunuyor. Bolkar Dağları’nın ev sahipliği yaptığı kayak merkezini yolunuz buraya düşerse mutlaka görmelisiniz. Aralık ayında tatilcilere kapılarını aralayan kayak merkezinde nisan ayına kadar kış tatili yapmak mümkün.

Bolkar Kayak Merkezi’ne nasıl gidilir?

Bolkar kayak merkezi Erzincan’a 40 kilometre mesafede yer alıyor. Kayak merkezi Erzincan havalimanına ise sadece 12 kilometre uzaklıkta.

Sivas- Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi, Sivas’ta kayakçılara ayrı bir keyif yaşatıyor. Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi, Sivas’ta Anadolu’nun parlayan tatil merkezi olmaya aday. Burada buz parkı, gece aydınlatması ve suni kar sistemi ile kayak yapanlar aynı zamanda kızakla kayabiliyor, buz pateni yapabiliyor. Aralık ayında başlayan sezon burada nisan ayına kadar devam ediyor. Her mevsim başka güzelliklere şahit olmak isteyenler Yıldız Dağı’nda yaz aylarında başka aktiviteler yapabilir ve su sporlarına dahil olabilir.

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’ne nasıl gidilir?

Yıldız Dağı Kayak Merkezi, Sivas tarihi kent merkezine 45 dakikalık, havalimanına ise 1 saatlik mesafede yer alıyor. Sivas merkeze ulaşan tatilciler, özel araçları veya taksi ile kayak merkezine ulaşabilir.

Çankırı – Ilgaz Kayak Merkezi

Kış turizminin önemli adreslerinden biri olan Ilgaz Kayak Merkezi, Kastamonu-Çankırı sınırında Batı Karadeniz’de yer alıyor. ‘Ilgaz Anadolu’nun sen yüce bir dağısın.’ mısralarıyla şarkılara konu edilen Ilgaz, tatilcilerinde en sevdiği kayak merkezleri arasında ön sırada bulunuyor.

1850 metre rakımıyla kayakçılara eşsiz bir kayak keyfi yaşatan Ilgaz’da kızakla kaymak ve snowboard yapmak da mümkün.

Ilgaz Kayak Merkezi’ne nasıl gidilir?

Kastamonu Havalimanı’nın yapılmasıyla kolayca ulaşılan Ilgaz Kayak Merkezi, Kastamonu’ya 40 km, Ankara’ya 200, İstanbul’a 450 km mesafede yer alıyor. Kastamonu şehir merkezinden Ilgaz Dağı Milli Parkı’na giden dolmuş ve otobüs bulmaksa çok kolay.

Gümüşhane – Zigana Kayak Merkezi

2.100 metre yüksekliğe sahip olan Zigana Dağı, Trabzon-Gümüşhane karayolu üzerindeki Torul ilçesi sınırında kayakçıların akınına uğruyor.

Doğu Karadeniz bölgesinin ilk kayak merkezlerinden olan Zigana, doğal güzellikleriyle kayakçıların ilgisini çekiyor. Zigana’da kasım ayında başlayan kış turizmi sezonu mayıs ayının ilk haftasına kadar devam ediyor.

Zigana Kayak Merkezi’ne nasıl gidilir?

Zigana Kayak Merkezi, Trabzon Havalimanı’na 60 km, Gümüşhane şehir merkezine ise 40 km uzaklıkta yer alıyor.

Ankara – Elmadağ Kayak Merkezi

Başkentlilerin kış aylarında sık sık gittiği Elmadağ Kayak Merkezi özellikle hafta sonu misafirlerinin akınına uğruyor. Ankara’da ki tek kayak merkezi olan Elmadağ’da profesyonel kayak yapmak da kızakla kaymak da mümkün. Ayrıca 700 metre piste sahip olan merkezde kayağa yeni başlayan tatilcilere eğitimde veriliyor. Elmadağ’da ocak ayında açılan sezon kısa süre sonra şubat ayında sona eriyor.

Elmadağ Kayak Merkezi’ne nasıl gidilir?

Ankara’nın güneydoğusunda yer alan Elmadağ, Mamak çevre yoluna 10 km uzaklıkta yer alan Yakupabdal köyünün sınırları içinde bulunuyor

Isparta – Davraz Kayak Merkezi

Isparta’ da yer alan Davraz Kayak Merkezi özellikle Antalya, Konya, Denizli, Muğla ve Denizli gibi çevre şehirlerden yoğun ilgi görüyor. Buraya gelen tatilciler 2635 metre rakımlı merkezde Eğirdir Gölü manzarasına karşı kayak yapmanın ayrıcalığını yaşıyor.

Kar kalınlığının 50 – 250 metre arasında değiştiği Davraz’ da aralık ayında başlayan sezon nisan ayına kadar sürüyor. En çok talebi ise ocak ve şubat ayında görüyor.

Davraz Kayak Merkezi’ne nasıl gidilir?

Şehir merkezine 30 dk. uzaklıkta olan Davraz Kayak Merkezi, Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na 45 dk., Antalya Havalimanı’na ise 1 saat 15 dk. mesafede yer alıyor.

Antalya – Saklıkent Kayak Merkezi

Torosların batı uzantısı olan Beydağları’nda yarım asır önce kurulan Saklıkent Kayak Merkezi mutlaka görülmesi gereken doğa harikası bir yer. Buraya gelen tatilciler, Ekvatora en yakın olan bu kayak merkezinde gündüz kayak yapıyor öğleden sonra ise denize giriyorlar.

Saklıkent, Akdeniz’in ılıman ikliminden dolayı ülkemizdeki en sıcak kayak merkezi olma özelliğine de sahip. Burada aralık ayında açılan sezon, nisan ayına kadar tatilcileri ağırlamaya devam ediyor.

2550 metre rakımlı Saklıkent’te 5 adet zorluk derecesine göre kayak pisti bulunuyor. Kayakçılar burada 5 km kesintisiz kayakla birlikte snowboard da yapabiliyor.

Saklıkent Kayak Merkezi’ne nasıl gidilir?

Antalya şehir merkezinden, Saklıkent’e araçla 1 saatlik sürede rahatça ulaşmak mümkün. Bunun dışında Antalya otogarından Saklıkent’e giden 500 numaralı toplu taşıma aracıyla da ulaşım sağlanabilir.

Denizli – Tavas Bozdağ Kayak Merkezi

Türkiye’nin her bir köşesinde bambaşka güzellikte bir beyaz örtüye rastlamak mümkün. Tıpkı Denizli’de ki Tavas Bozdağ Kayak Merkezi gibi.

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan "beyaz cennet" diye bilinen Pamukkale'yi görmeye gelen yerli ve yabancı turistler aynı zamanda Bozdağ üzerine inşa edilen Denizli Kayak Merkezi’ne de uğramayı ve kayak yapmayı ihmal etmiyor. Buraya gelen tatilciler 2420 rakımlı Bozdağ’da 12 km uzunluğundaki kesintisiz pistte kayak yapmanın sevincini yaşıyor.

Beyaz rengine bürünen Bozdağ’da aralık ayında başlayan kış sezonu mart ayına kadar devam ediyor.

Tavas Bozdağ Kayak Merkezi’ne nasıl gidilir?

Buraya özel aracıyla gelmek isteyenler Tavas – Nikfer yolunu kullanabilir. Kayak merkezi, Denizli’ye 85 km, Tavas’a 39 km, Nikfer’e ise 14 km uzaklıkta yer alıyor.

Burdur – Salda Kayak Merkezi

Salda Gölü’nün manzarasında kayak yapmanın ayrıcalığını yaşamak isteyenler, Burdur Salda Kayak Merkezi’ni ziyaret ediyor.

2079 metre yüksekliğe sahip olan kayak merkezine gelen tatilciler bir yandan kayak yaparken bir yandan da eşsiz manzarası, bembeyaz kumsalı ve turkuaz rengi suyuyla Salda Gölü’nü seyrediyor.

Salda Kayak Merkezi’ne nasıl gidilir?

Burdur’un Yeşilova ilçesinde bulunan kayak merkezi ile Salda Gölü arasındaki mesafe 15-20 kilometre kadar. Ayrıca kayak merkezi Denizli’ye 71, Isparta’ya 102, Antalya’ya ise 146 kilometrelik mesafede yer alıyor.

İzmir / Ödemiş – Bozdağ Kayak Merkezi

Ege’nin Uludağ’ı diye kabul edilen Bozdağ Kayak Merkezi turistlere burada kayak yapmanın keyfini yaşatıyor. Bozdağ hem kış hem de yaz mevsiminde tatilcileri konuk ediyor. Bölgenin cazibe merkezi olan Bozdağ, yamaç paraşütü yapmak için de uygun koşullara sahip.

Bozdağ Kayak Merkezi’ne nasıl gidilir?

Ödemiş ile arsında 29 km mesafe bulunan Bozdağ’a İzmir’den iki farklı yoldan ulaşmak mümkün. Bu yollar; 110 kilometrelik İzmir- Kemalpaşa- Turgutlu- Sart- Bozdağ yolu ve 113 kilometrelik İzmir- Torbalı- Bayındır (ya da Tire)- Ödemiş- Birgi ya da Gölcük- Bozdağ yolu.

Mersin – Karboğazı Kayak Merkezi

Mersin’in Tarsus ilçesinde yer alan Karboğazı Kayak Merkezi kış tatili için uygun bir adres olabilir. Burada bir yandan kayak yaparken bir yandan da dağcılık sporlarına dahil olabilirsiniz. Aralık ayında kış tatili için kapılarını aralayan merkezde sezon mart ayına kadar devam ediyor.

Karboğazı Kayak Merkezi’ne nasıl gidilir?

Karboğazı Kayak Merkezi, Mersin ve Adana şehir merkezlerine 1,5 saatlik mesafede yer alıyor. Merkeze, otobandan Ankara yönüne giderken Tekir ya da Çamlıyayla çıkışından ilerleyerek ulaşılabilir. Kayak merkezi Gülek’e bağlı.

Ardahan – Yalnızçam Kayak Merkezi

Kristal karların üzerinde, sarı çam ormanlarının arasında, Doğu Anadolu, Kafkaslar ve Karadeniz’in tam kesiştiği noktada bembeyaz doğası ile Yalnızçam Kayak Merkezi tatilcilerini misafir ediyor. 2018 yılında Avrupa Birliğinin desteği ile kurulan Yalnızçam Kayak Merkezi bu sene de kayakseverleri ağırlamaya hazır. 2022 de yapmayı planladığınız kış tatiliniz için burayı düşünebilirsiniz. Yalnızçam da aralık ayında açılan tatil sezonu mart ayına kadar devam ediyor.

Yalnızçam Kayak Merkezi’ne nasıl gidilir?

Yalnızçam Kayak Merkezi, Ardahan şehir merkezine sadece 20 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Ardahan ‘dan kayak merkezine özel araçla veya taksiyle ulaşmak mümkün.

Niğde Ketençimen Kayak Merkezi

Niğde’ de yapımı devam eden Ketençimen Kayak Merkezi şimdiden büyük ilgi görüyor. 2 etap şeklinde hazırlanan kayak merkezinin ilk etabı tamamlandı. Kayak merkezinde tatilciler için sosyal tesis, kamelyalar, bungalov evler ve yürüyen bant inşa edildi.

Kayak merkezinin 2’inci etabının yakın zamanda tamamlanması için çalışmalar devam ediyor.

Ketençimen kayak merkezine nasıl gidilir?

Ketençimen’ de aralık ayında açılan kış tatili sezonu mart ayına kadar devam ediyor. Bu süre aralığında burada kayak yapmak isteyenler Niğde şehir merkezine 15 km uzaklıkta olan merkeze kolayca gelebilir.

Kahramanmaraş – Yedikuyular Kayak Merkezi

Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz bölgelerine yakın mesafede yer alan Yedikuyular Kayak Merkezi 2300 m rakımıyla, 7 kilometrelik pist alanıyla ve doğasıyla kış tatilini burada geçirmek isteyen tatilcileri bekliyor. Kar yağışlarının başlaması ile aralık ayında açılan sezon nisan ayında son buluyor. Özellikle çevre illerden yoğun talep gören merkeze Şanlıurfa, Adana, Gaziantep, Malatya, Adıyaman, Mersin, Hatay ve Kilis’ten büyük talep var.

Yedikuyular Kayak Merkezi’ne nasıl gidilir?

Yedikuyular Kayak Merkezi, Kahramanmaraş kent merkezine 13 kilometre yakınlıkta bulunuyor.

Tunceli – Ovacık Kayak Merkezi

Ovacık Kayak Merkezi’nde bir yandan kayak ya da snowboard yaparken bir yandan da kış sporları aktivitelerine dahil olabilirsiniz. Amatör ve profesyonel kayakçılara ev sahipliği yapan merkez, eğimsiz pisti sayesinde uluslararası müsabakalara da imkân tanıyor.

Ovacık Kayak Merkezi’ne nasıl gidilir?

Yılın 5 ayı kayak yapma fırsatı sunan Ovacık Kayak Merkezi, Tunceli kent merkezine 1 saat 20 dk. mesafede yer alıyor.

Bitlis – Nemrut Kayak Merkezi

Kış mevsiminde kar yağışının çok olduğu Bitlis, kış turizmi açısından oldukça elverişli. Burada kışın yaşamanın zorluğunu çeken halk acısını kayak merkezlerinde kayarak çıkarıyor. Bitlis kayak merkezleri ile yerli ve yabancı turistlere kucak açıyor. Nemrut Kayak Merkezi ise bunlardan biri.

Dünya da ikinci, Türkiye de ise birinci sırada yer alan büyük krater gölünü doruk noktasında barındıran Nemrut Dağı, mutlaka görülmesi gereken bir yer.

İkilim şartlarından dolayı yılın 5 ayı Nemrut Kayak Merkezi’nde kayak yapmak mümkün. Özellikle son zamanlarda kış sporları içinde uygun alan açan merkezde bir yandan kayak yaparken bir yandan da Nemrut Gölü’nün ve Van Gölü’nün manzarasını doya doya izlemek mümkün.

Nemrut Kayak Merkezi’ne nasıl gidilir?

Nemrut Kayak Merkezi Tatvan ilçe merkezine 2 km yakınlıkta yer alıyor.

Bitlis – Sapgör Kayak Merkezi

Bitlis’in kuzey doğusunda konumlanan Sapgör Kayak Merkezi, aralık ve mart ayları arasında tatilcilere kayak yapma keyfi yaşatıyor. Aralık ayında Sapgör Kayak Merkezi’nde açılan sezon mart ayına kadar devam ediyor.

Sapgör Kayak Merkezi’ne nasıl gidilir?

Sapgör Kayak Merkezi’ne, Bitlis şehir merkezinden ulaşım sağlanmaktadır.

Bitlis – Erhan Onur Güler Kayak Merkezi

Kış turizmi açısından oldukça elverişli olan Bitlis’te yer alan bir diğer kayak merkezi ise Erhan Onur Güler Kayak Merkezi. Bitlis merkez de yer alan bölge aralık ayında tatilcileri misafir etmeye başlıyor. Büyük pisti 900 metre olan merkezde, 4 adette küçük pist bulunuyor.

Bitlis – EL Aman Hanı Kayak Merkezi

Son olarak Bitlis’te yer alan kayak merkezi ise El Aman Hanı Kayak Merkezi.

Bitlis – Tatvan kara yolunun Rahva mevkisinde yer alan kayak merkezi kayak ve snowboard yapmak isteyen kış turizmcilerinin özellikle hafta sonu akınına uğruyor.

Bingöl – Haserek Kayak Merkezi

Haserek Kayak Merkezi, Bingöl’de ki 2238 rakımlı Haserek Dağı’nda yer alıyor. Her seviyeden kayakçıya ev sahipliği yapan merkezde aralık ayında başlayan kayak sezonu nisan ayına kadar sürüyor. Ayrıca bu kayak merkezinde kayağa yeni başlayanlar için baby lift bulunuyor.

Haserek Kayak Merkezi’ne nasıl gidilir?

Haserek Kayak Merkezi, Bingöl kent merkezine 28 km uzaklıkta konumlanmış. Merkez Bingöl Havalimanı’na ise 50 dakikalık uzaklıkta bulunuyor.

Şanlıurfa – Karacadağ Kayak Merkezi

Güneydoğu’nun Uludağ’ı diye bilinen Karacadağ Kayak Merkezi, 700 metrelik pisti ile kayakçıları bekliyor. Burada kasım ayında açılan kış sezonu şubat ayına doğru yavaş yavaş son buluyor. Özellikle Diyarbakır ve Siverek’ten gelen tatilciler hafta sonu tatilini burada geçiriyor.

Karacadağ Kayak Merkezi’ne nasıl gidilir?

Şanlıurfa ve Diyarbakır il sınırında yer alan Karacadağ, kent merkezlerine yaklaşık 150 km mesafede yer alıyor.

Ağrı Bubi Dağı Kayak Merkezi

Türkiye’nin en yüksek dağı olan Bubi Dağı, 5165 metrelik heybetiyle görenleri kendine hayran bırakıyor. Kış tatili için aralık ayında başlayan sezon nisan ayına dek sürüyor. Kış mevsimin en yoğun şekilde hissedildiği merkezde kar kalınlığı 2 metreye kadar çıkıyor. Merkezde orta seviye ve zor seviyeye uygun pisler bulunuyor.

Bubi Dağı Kayak Merkezi’ne nasıl gidilir?

Bubi Dağı, Ağrı şehir merkezine 18 km, Eleşkirt ilçesine ise 4 km yakınlıkta yer alıyor. Ağrı merkeze gelen tatilciler buradan özel araçlarla kayak merkezine ulaşabilir

Ağrı – Küpkıran Kayak Merkezi

Ağrı’da Bubi Dağı Kayak Merkezinden sonra yer alan bir diğer merkez ise Küpkıran Kayak Merkezi. Aydınlatma sistemi ile gece kayak yapma fırsatı da sunan merkeze gelen tatilciler, burada kayak ve snowboard yapmanın keyfini yaşıyor.

Küpkıran Kayak Merkezi’ne nasıl gidilir?

Ağrı şehir merkezine 2 km uzaklıkta bulunan kayak merkezi Aşağı Küpkıran Mahallesinde yer alıyor.

Muş – Güzeltepe Kayak Merkezi

Özellikle çevre illerden yoğun ilgi gören Güzeltepe Kayak Merkezi, 2300 metre rakımıyla kayakçıları konuk ediyor. Burada aralık ayında açılan kış turizmi sezonu mart ayına kadar devam ediyor.

Güzeltepe Kayak Merkezi’ne nasıl gidilir?

Güzeltepe Kayak Merkezi, Ağrı kent merkezine sadece 8 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Hakkâri Merga Bütan Kayak Merkezi

Kış sezonun büyük bir bölümünde karla kaplı olan Hakkâri, Merga Bütan Kayak Merkezi ile kayak tutkunlarına yeni bir adres oluyor. 2800 metre yüksekliğe sahip olan kayak merkezinde konaklama alanlarının arttırılması için otel yapımları ise devam ediyor. Kasım ayının son günlerinde açılan sezon burada nisan ayının son günlerine kadar devam ediyor.

Merga Bütan Kayak Merkezi’ne nasıl gidilir?

Merga Bütan Kayak Merkezi, Hakkâri şehir merkezine 12 kilometre mesafede yer alıyor.

Van Abalı Kayak Merkezi

Abalı Kayak Merkezi, Artos Dağı’nın zirvesinde, 2800 rakımlı bölgede yer alıyor. Kış mevsiminin uzun sürdüğü bu yerde kar yağışı ise oldukça yoğun. Kayak merkezi kar kalitesi, kar kalınlığı, pist uzunluğu ve pist eğimi ile dünyanın nadir kayak merkezlerinden olamaya aday.

Abalı’da kayak yaparken Van Gölü’nün, Akdamar Adası’nın ve Süphan Dağları’nın güzelliklerine de yakından şahit olabilirsiniz. Kış sezonun uzun sürdüğü bölgede vatandaşlar, kasım ayı ile nisan ayı arasında kayak yapabiliyor.

Abalı Kayak Merkezi’ne nasıl gidilir?

Abalı Kayak Merkezi, Van şehir merkezine 35 km, Gevaş ilçesine ise 12 km mesafede Abalı Köyü’nde Artos Dağı’nın eteklerinde konumlanıyor.

Artvin – Atabarı Kayak Merkezi

Artvin’de yer alan Atabarı Kayak Merkezi, muhteşem tabiatı ile kayakçılara köknar, çam ve ladin ağaçları arasında kayak yapmanın keyfini yaşatıyor. 2009 senesinde Artvin Valiliği tarafından Mersivan Dağı’nda yaptırılan merkezde rakım 2200 metre. Aralık ayında misafirlerini ağırlamaya başlayan merkez mart ayına kadar hizmet vermeye devam ediyor.

Atabarı Kayak Merkezi’ne nasıl gidilir?

Kayak merkezi, Artvin şehir merkezine 18 kilometrelik uzaklıkta yer alıyor.

Bayburt – Kop Dağı Kayak Merkezi

Kop Dağı Kayak Merkezi, Bayburt’ta kayakçılara kış tatili fırsatı sunuyor. Kop Dağı Kayak Merkezi’nde kar kızağı, serbest stil kayak, snowboard, kar motoru, hedikli diye bilinen kar ayakkabılı yürüyüş ve dönüş kayağı olan telemark yapmak mümkün. Kasım ayında kış turizmine kapılarını aralayan merkezde sezon nisan ayına kadar devam ediyor.

Kop Dağı Kayak Merkezi’ne nasıl gidilir?

Kop bölgesinde yer alan kayak merkezi ile Bayburt il merkezi arasında 30 dk. süren 37,2 kilometrelik mesafe bulunuyor.

Ordu – Çambaşı Kayak Merkezi

Çambaşı Kayak Merkezi bahar ayları gelene kadar kayakçıları ağırlamaya devem ediyor. Karadeniz’in birbirinden güzel yaylalarına bakan tesis, 2000 rakımıyla tatilcilerinde ilgisini çekiyor. Bölgede her seviyeden kayakçı için uygun pist alanları bulunuyor. Ayrıca burada yer alan dağ evlerinde konaklamak eşsiz bir deneyim olabilir.

Çambaşı Kayak Merkezi’ne nasıl gidilir?

Çambaşı Kayak Merkezi, Ordu’ya 55 kilometrelik mesafede yer alıyor. Şehir dışından uçakla gelen tatilciler ise Ordu – Giresun Havalimanı’ndan buraya 1 saat 45 dakikada ulaşabilir.

Samsun – Ladik Akdağ Kayak Merkezi

Samsun Ladik ilçe sınırında yer alan kayak merkezi 2000 rakımıyla ve bembeyaz doğa güzelliği ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Her seviyeye uygun 6 adet pist alanı bulunan merkezde, kış tatili sezonu kasım ayının son günlerinde başlıyor ve mart ayının ortasına kadar devam ediyor. Ayrıca kayak merkezinde 1350 metre uzunluğa sahip telesiyej de bulunuyor.

Beyaz örtüsü ile harika vakit geçirebileceğiniz bölgede atv safari, kızak ve kar motosikleti turu gibi aktivitelerde yapabilirsiniz.

Ladik – Akdağ Kayak Merkezi’ne nasıl gidilir?

Samsun il merkezine 50 dakika uzaklıkta yer alan kayak merkezi, Ladik ilçesine ise 20 dakika uzaklıkta yer alıyor.

Tokat – Başçiftlik Kayak Merkezi

Orta Karadeniz’de, Canik Dağları’nda yer alan Başçiftlik Kayak Merkezi kış tatilini geçirmek isteyen Tokatlıların en yakın adresi olmuş durumda. 1600 metre yüksekliğe sahip olan tesiste pistler tur kayağı, Alp disiplinli kayak, kızak ve snowboard için oldukça elverişli. Bölge dinlenmek, eğlenmek ve doğanın tadını çıkarmak için doğru bir tercih olabilir.

Başçiftlik Kayak Merkezi’ne nasıl gidilir?

Kayak merkezi bulunduğu Başçiftlik ilçesine 8km uzaklıkta yer alıyor. Buraya Başçiftlik Yaylalarından ya da Karacaören Mahallesinden ulaşmak mümkün.

Karabük – Keltepe Kayak Merkezi

Karabük’te yer alan Keltepe Kayak Merkezi 2000 metre yüksekliğe sahip. Kış tatilini geçirmek için alternatif adresler arasında yer alan merkezde tatilciler karın tadını eğelenerek çıkarıyor. Buraya kayak yapmaya gelen misafirler konaklamak için de UNESCO Dünya Miras Listesi'ne adını yazdıran tarihi evleri ile meşhur Safranbolu’yu tercih ediyor. Kar yağışına göre açılan sezon genelde aralık ayında misafirlerini ağırlamaya başlıyor.

Keltepe Kayak Merkezi’ne nasıl gidilir?

Keltepe Kayak Merkezi, Karabük’e 23 km, Ankara’ya ise 263 km mesafede bulunuyor.

Elazığ – Hazarbaba Kayak Merkezi

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde yer alan Hazarbaba Kayak Merkezine gelenler, Hazar Gölü’nün manzarası eşliğinde kayak yapmanın zevkini yaşıyor. Hazarbaba Dağı’nda kurulan kayak merkezi 1850 m yükseklikte ziyaretçilerini ağırlıyor.

Merkezde 3 km uzunluğunda 8 adet her seviye kayakçıya uygun pist alanı bulunuyor. Ayrıca Hazarbaba Kayak Merkezi’nde 1700 metre yükseklikte teleski ve kafeterya imkânları da var. Burada aralık ayının son günlerinde açılan sezon mart ayına kadar devam ediyor.

Hazarbaba Kayak Merkezi’ne nasıl gidilir?

Elazığ şehir merkezine 30 dakikalık mesafede yer alan kayak alanı, şehrin havalimanına ise 22 dakikalık mesafede yer alıyor.

Kütahya – Murat Dağı Termal Kayak Merkezi

Murat Dağı Kayak Termal Merkezi Türkiye’nin ilk ve tek termal kayak merkezi olarak Kütahya ‘da Gediz ilçesinde yer alıyor. 2312 rakımlı Murat Dağı’na kayak yapmak için gelenler aynı zamanda 41 derece sıcaklıktaki termal sudan da faydalanıyor. Kısacası Murat Dağı hem kayak turizmi ile hem de termal turizmi ile tatilcilerin dikkatini çekmeyi başarıyor.

Tabiat harikası olan Murat Dağı’nda kayak merkezi doğa yürüyüş yolu, kamping, dağ bisikleti, fotosafari, off road, dağcılık ve flora ve fauna gözlemciliği gibi çeşitli aktivitelerin yapılabileceği alanlarda yer alıyor.

Murat Dağı Termal Kayak Merkezi’ne nasıl gidilir?

Murat Dağı Kayak Termal Merkezi, Kütahya şehir merkezine 124 km, bulunduğu Gediz ilçesine ise 30 km mesafede yer alıyor. Buraya gelmek isteyen tatilciler, Kütahya merkezden kolayca toplu taşımayla veya özel araçla Gediz ilçesine ulaşabilir. Gediz’e gelen yolcular buradan da kıs sürede Murat Dağı Termal Kayak Merkezi’ne ulaşabilir.

Kastamonu – Ilgaz-2 Yurduntepe Kayak Merkezi

Bölgede Kastamonu – Çankırı sınırında bulunan Ilgaz Dağı Kayak Merkezi dışında bir de Ilgaz-2 Yurduntepe Kayak Merkezi bulunuyor. Türkiye’de adını ön sıralara yazdıran Ilgaz Dağı Kayak Merkezinden sonra inşa edilen ve hizmete yakın zamanda açılan ikinci merkezde yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgi görüyor. Ilgaz-2 Yurduntepe Kayak Merkezi’ne gelen tatilciler burada Alp disiplini ile kaymanın ve snowboard yapmanın keyfini yaşıyor. Burada ocak ayında başlayan sezon nisan ayının son günlerine kadar devam ediyor.

Ilgaz-2 Yurduntepe Kayak Merkezi’ne nasıl gidilir?

Kayak merkezi, Kastamonu il merkezine ve havalimanına 40 kilometrelik uzaklıkta konumlanıyor. Kastamonu merkeze gelen tatilciler Ilgaz Dağı Milli Parkı’na hareket eden dolmuşlarla kayak merkezine kolayca ulaşabilir.

HABERNEDİYOR.COM / KÜBRA ÖZGÜ - ÖZEL HABER

Yorumlar (0)