Türkiye'ye gurbetçi akını: "Türkiye'den kopamıyoruz"

Yaz tatilini ve Kurban Bayramı’nı Türkiye'de geçirmeyi planlayan gurbetçiler, 1.400 kilometrelik yolculukta arabalı treni tercih etti. Gurbetçiler, 40 saatin ardından Edirne Tren Garı'na ulaştı. 

SEYAHAT 21.06.2022, 14:14 22.06.2022, 10:03
Türkiye'ye gurbetçi akını: "Türkiye'den kopamıyoruz"

Yıllık izinlerini ve yaz tatillerini Türkiye'de geçirmeyi planlayan emekli gurbetçiler, akın akın Türkiye’ye geliyor…

Araçlarını yükleyip, trene atlıyorlar

Araçlarıyla uzun yolculuk yapmak istemeyen emekli gurbetçiler, arabalı treni kullanmayı tercih ediyor.

Avusturya'nın Villach kentinde araçlarını oto kuşet vagonlara aktaran gurbetçiler, rahat şekilde yorulmadan kompartımanda yolculuk yapmanın tadını çıkarıyor.

Villach kentinde kalkan Optima Express Treni, Hırvatistan, Slovenya, Bulgaristan ve Sırbistan’dan sonra Edirne Tren Garı'na ulaştı.

40 saatlik yolculuk

40 saate yakın devam eden 1.400 kilometrelik yolculuktan sonra gurbetçiler, Türkiye'ye ulaşmanın mutluluğunu yaşadı.

Bilet fiyatlarının kişi başı olmak üzere 164 eurodan başladığı trende, yolcuların araçlarının ölçülerine ve vagon sistemine göre bilet fiyatlarında değişiklik yaşanabiliyor.

“Türkiye, her şeyimiz”

Türkiye’nin özlemini yurt dışında çekerek yaşadıklarını ifade eden gurbetçi vatandaş Hanifi Karataş, “Türkiye her şeyimiz.” sözlerini kullandı. Bir diğer gurbetçi vatandaş Sebahattin Tokmak ise Türkiye’ye geldiği için gururlu ve mutlu olduğunu söyleyerek, “Ay yıldızlı bayrağımızı görünce fazlasıyla heyecanlandım.” açıklamasını yaptı.

“Türkiye’den kopamayız”

Gurbetçilerden Hasan Kaya, “Türkiye’ye her geldiğim seferde çok mutlu hissediyorum. Duygularımı anlatmak zor. Türkiye’de kendimizi, iyi, hür, mutlu ve buranın bir parçası olarak hissediyoruz. Almanya’ya gitsek dahi Türkiye’den kopamayız.” sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)