Türkiye'nin el değmemiş mücevheri: Kabak Koyu

Kabak Koyu, sakin ve el değmemiş bir cennet arayan gezginler için mükemmel bir yer.

SEYAHAT 30.06.2020, 17:40 30.06.2020, 17:47
Türkiye'nin el değmemiş mücevheri: Kabak Koyu

Bugün sizi Türkiye'nin güneyinde gizli bir mücevherle tanıştırmak istiyoruz. Pek çok yerlinin bile bilmediği küçük bir cennet: Kabak Koyu. Ölüdeniz'in turistik köyüne yakın, dünyanın birçoğu için gizli olan bu koy, doğanın huzurunun ve güzelliğinin tadını çıkarmak için harika bir yerdir! 

Nasıl gidilir?

Kabak Koyu, Akdeniz'in batısında yer alan küçük bir yerdir. Fethiye ve Ölüdeniz'in turistik bölgelerine yakın olmasına rağmen Kabak, komşularına göre oldukça sakindir. Kabak Koyuna ulaşmanın en kolay yolu ilk olarak İstanbul'dan Dalaman'a uçmaktır. Dalaman'daki  havaalanından Fethiye'ye otobüsle geçebilirsiniz ve ardından Fethiye'den Kabak'a giden dolmuşa binebilirsiniz. Yoğun sezonda saat 19:00'a kadar saat başı servis vardır. 

Yaklaşık 25 km uzunluğundaki yol, Ölüdeniz ve Kabak'ı birbirine bağlayarak Akdeniz'in ve çevredeki dağların ve vadilerin nefes kesen manzaralarını sunmaktadır.

“Kabak” durağına geldiğinizde Kabak köyüne varmış olacaksınız. Ancak, plaja (Kabak Koyu) ulaşmak için ya dik bir yoldan (Likya Yolu'nun bir parçası) yürümeniz ya da sizi toprak yol boyunca tepeden aşağı indirecek bir araba kiralamanız gerekir. 

Huzurun tadını çıkarın

Kabak'ta yürüyüş ve belki de sahile yakın bazı konukevleri tarafından sunulan yoga dersi dışında yapılacak pek bir şey yok. Neyse ki, Kabak hiçbir şey yapmamak için mükemmel bir yer! Bütün gün plajda dinlenin veya sakin turkuaz sularda yüzün, tamamen size kalmış. Muhteşem manzarası ve huzurlu atmosfer ile hak ettiğiniz yaz tatilini geçirmek için mükemmeldir!

Nerede kalınır?

İlginç gerçek; The Guardian okuyucuları Türkiye'nin en iyi plajı olarak Kabak Koyunu seçti. Hem üst şehirde hem de kıyı bölgesinde, çoğu ahşap bungalov ve ağaç evlerden oluşan ve her bütçeye uygun çok sayıda konukevi bulunmaktadır. Bazı hostellerde kamp alanı da vardır. Minibüsün sizi bıraktığı üst köyde değil, plaja yakın konukevlerinden birini seçmenizi tavsiye ederiz. Bu şekilde, plaja her gitmek istediğinizde dik bir patikaya tırmanmanız gerekmeyecektir. Özetlemek gerekirse; huzurlu plajı, el değmemiş doğal güzelliği ve pozitif enerjisi ile Kabak Koyu, unutulmaz bir tatil imkanı sunuyor.

Yorumlar (0)