Torosların ortasında 4 bin yıllık doğal güzellik! Ziyaretçi akınına uğruyor

Karaman Ermenek'te 4 bin yıllık tarihe sahip Nadire Kanyonu son günlerde doğaseverlerin ziyaretçi akınına uğruyor.

SEYAHAT 05.09.2020, 09:00 05.09.2020, 09:23
Torosların ortasında 4 bin yıllık doğal güzellik! Ziyaretçi akınına uğruyor

Karaman Ermenek'te Nadire Kanyonu'nun eşsiz rengi, çevresinde bulunan bitki örtüsü ve metrelerce uzunluğa sahip dik kayalarıyla birlikte doğa tutkunlarının yeni gözdesi haline geldi.

Türkiye'nin en büyük 4. baraj gölü

Renginden dolayı 'Turkuaz Gölü' olarak da isimlendirilen 61 bin 45 kilometrelik alana sahip Türkiye'nin en büyük 4. baraj gölü olan Ermenek HES Baraj Gölü, yüksekliğiyle de 2. sırada bulunuyor. Çam, meşe ve sedir ormanlarının içerisinde bulunan göl, eşsiz rengiyle birlikte görenleri adeta büyülüyor.

Göl içinde Amber Boğazı'ndan başlayan ve Nadire Köprüsü'nde biten 9 kilometre uzunluğa sahip Nadire Kanyonu ise ziyaretçiler tarafından tekneler vasıtasıyla gezilebiliyor.

250 metrelik sarp kayalar doğaseverleri büyülüyor

Suyun rengiyle kanyonun ve gökyüzünün iki tarafını çevreleyen yer yer 250 metre yüksekliği bulan sarp kayalar, doğaseverler için etkileyici bir atmosfer barındırıyor.

4 bin yıllık tarihi var

Yaklaşık olarak 4 bin yıllık tarihi olan ilçedeki doğal güzellikler son senelerde yeni yeni keşfedilmeye başlandı. Vatandaşların Ermenek'e geldiklerinde her gün farklı bir güzelliği görerek en az 2 haftayı burada geçirebilecekleri ifade edilirken bölgenin ucuz, konforlu ve doğal olduğunun da altı çiziliyor.

Yorumlar (0)