THY Genel Müdürü Ekşi'den 'uçakta maske' açıklaması

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, havalimanlarında ve uçak içerisinde maske zorunluluğunun kaldırılması yönünde verilecek karardan memnun olacaklarını açıkladı.

SEYAHAT 20.04.2022, 16:52 21.04.2022, 09:25
THY Genel Müdürü Ekşi'den 'uçakta maske' açıklaması

Routes World 2023 tanıtım toplantısı İstanbul Havalimanı'nda düzenlendi. THY Genel Müdürü Ekşi de toplantıya katıldı. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ekşi, pandemi kısıtlamalarıyla ilgili konuştu.

“Maskelerin kaldırılması kararından memnun oluruz”

Uçakta maske kararı konusunda yetkinin Sağlık Bakanlığı'nda olduğunu belirten Ekşi, hem ulusal hem de uluslararası otoritelerin belirlemiş olduğu kuralları Türk Hava Yolları olarak uyguladıklarını dile getirdi.

Ekşi, "Eğer şartlar uygun olursa biz de maskelerin kaldırılması kararından memnun oluruz" sözlerini kullandı.

Bazı ülkelerin uçakta maske zorunluluğunu kaldırarak, bunu tavsiyeye dönüştürdüğünü anımsatan Bilal Ekşi, sözlerini şöyle tamamladı: 

"Elbette yolcu konforu açısından çok daha iyi olduğunu biliyoruz. İki sene boyunca maske kullanmaktan dolayı yorulduk. Sağlık Bakanlığımızın elinde veriler var. Dileriz ki havalimanlarında, uçakta ve kapalı alanlarda maske kullanımına ihtiyaç yok seviyesine gelmiştir. Bu karar verilirse memnuniyet duyarız"

Yorumlar (0)