THK uçakları, hava turizmine açılıyor

Türk Hava Kurumu Kayyumu H. Abdullah Kaya, kurumda bulunan uçakların turistler için hava turu düzenlemesine yönelik planın şu anda Devlet Hava Meydanları ile görüşüldüğünü açıkladı. Orman yangınlarıyla mücadele edilirken atıl halde tutulan uçaklardan kimlerin, ne kadar ücretle ve ne zaman faydalanabileceği şimdilik gizemini koruyor. 

SEYAHAT 22.12.2021, 14:00 23.12.2021, 09:17
THK uçakları, hava turizmine açılıyor

2021 yazında Türkiye, orman yangınları yönünden büyük sınavlar verdi. Yurt dışından yardıma uzanan ellere kapıları açarken Ankara’daki Türk Hava Kurumu bünyesindeki yangın söndürme uçaklarının kullanılamayacak durumda, atıl halde bulunması büyük tepkiye sebep olmuş ve siyasi gerginlik yaratmıştı.  

Uçakların genel durumunun araştırılması için THK’ya kayyum atanmış ve raporlar hazırlanmıştı. Aylarca tartışmalara sebep olan uçaklar sonunda bakımdan geçti. Büyük bölümü onarılan uçakların bir kısmının turistik faaliyetler için kullanılmasına karar verildi. 



THK Kayyumu Abdullah Kaya, varlıklı ve yaşlı turistlerin tarihi yerleri ve koyları havadan görmek istediğini ve onarılan uçaklardan bazılarının hava turizmi için kullanılacağını dile getirdi. Turistik rotaların belirlenmesi amacıyla Devlet Hava Meydanları ile iletişim halinde olduklarını belirten Abdullah Kaya, Erzincan, Antalya-Karain, İzmir-Efes ve Eskişehir-İnönü eğitim merkezlerinde aktif olmayı planladıklarını ve bu adımı aslında 1,5 sene önce Karain’de başlattıklarını bildirdi.  

Küçük uçaklarla turlar çok önceden başlatıldı 

Kaya: “Hali hazırda başlattığımız bir proje var. Bu projeyi başlatma sebebimiz de Türkiye’nin tam bir turizm merkezi olması fakat turist başına gelirin istediğimiz noktaya hala ulaşmaması. Maddi varlığı büyük olan yaşlı turistler coğrafyayı daha geniş görmek istiyorlar. Tarihi noktaları ve koyları havadan gezmek istiyorlar. Küçük uçaklarla şimdiye kadar bunları sağladık. Şu anda da Devlet Hava Meydanları ile görüşme halindeyiz. Çünkü hava turizmini ilerletmemiz için havada adeta otoban kurmamız gerekiyor. Kuleyle sürekli bağlantıda olmak gerekiyor. Bunları gerçekleştirebildiğimizde Babadağ’daki yamaç paraşütü ve Kapadokya’daki balon gibi yeni bir sektörü de THK bünyesinde yaratmış olacağız.” 

Yorumlar (0)