Terörden temizlenen Munzur Dağları, artık doğaseverleri ağırlıyor

Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarıyla terörden temizlenen Munzur Dağları artık turizm haberleriyle anılıyor. Munzur Dağları’nda turistler bir yandan doğa yürüyüşü yaparken, bir yandan da kızak keyif sürdü.

SEYAHAT 19.05.2021, 17:44 20.05.2021, 13:17 Hanife
Terörden temizlenen Munzur Dağları, artık doğaseverleri ağırlıyor

Tunceli-Erzincan ortasında yer alan 3 bin 300 rakımlı Munzur Dağları, bugünlerde doğaseverlerin saklı cenneti halini geldi.



Sıcaklıkların artması ile açan rengârenk çiçekler, şırıl şırıl akan dereler ve zirvesinde kar ile dört mevsimi aynı anda yaşayan Tatlısu köyünden yürüyüşe başlayan turistler, 3 bin 300 rakımlı Munzur Dağları'na gidebilmek için kilometrelerce yol kat ettiler.

Dört mevsim bir arada

Bir tarafı Tunceli diğer tarafı Erzincan’a bakan Munzur Dağları’na çıkan yerli turistler, yürüdükleri kilometrelerce yolun yorgunluğunu gördükleri nefes kesen doğa karşısında unuttular.

Erzincan merkezde hava sıcaklıklarının 29 dereceye yükseldiği günlerde Munzur zirvesine çıkarak karla serinleyip, poşetlerle kızak keyfi yaptılar.

Terörden arındı, ilgi merkezi oldu

Babalarının rahatsızlığı nedeniyle İstanbul ve Almanya’dan kısa süreliğine Erzincan’ın Çağlayan beldesine gelen Şükran ve Suzan Ağgül kardeşler, Munzur doğa yürüyüşü turundan büyük keyif aldıklarını dile getirdiler.

Almanya’dan gelen Şükran Ağgül,  memleketlerine geldiklerinde televizyonlarda hep terör olaylarıyla duydukları Munzur Dağları'na çıkmaya çekindiklerini belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Ama şimdi güven ve huzurun sağlanması ile dağları ve bölgeyi çok iyi bilen Murat Aydemir’le gezmeyi tercih ettik. 3 bin 300 rakımlı Munzur Dağları'ndaki manzara ve yüzlerce endemik türü yerinde görmek harika bir duygu.” 

İstanbul’dan gelen Suzan Ağgül ise,  doğa gezisi turuna ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bir gün içerisinde çok farklı türdeki yaban hayatını bu kadar yakından görmeyi hiç düşünmemiştim. Mayıs ayında karda kaymakta çok güzel oldu. Bundan sonra fırsat buldukça buraya gelmeye devam edeceğim.” 

Yorumlar (0)