Terörden arındırılan Gabar Dağı, trekking yapanların uğrak noktası oldu 

Terörden arındırılan Şırnak’ın ünlü dağlarından Gabar Dağı, yeşillik alanları ve asırlık mağaraları ile trekking yapanların uğrak noktası oldu. 

SEYAHAT 25.04.2021, 12:49 26.04.2021, 09:29
Terörden arındırılan Gabar Dağı, trekking yapanların uğrak noktası oldu 

Uzun yıllar boyunca terörün gölgesinde kalan, teröristlere sığınak olan Şırnak’taki Gabar Dağı, zengin doğasını ve asırlık yapılarını bölge halkına ve turistlere yeterince gösterememişti. Şırnak’ta yıllar boyunca süren “terörden arındırma” faaliyetleri sayesinde temizlenen dağ, artık doğaseverleri kendine konuk ediyor.



“Manastır Dağı” ismiyle de bilinen bu dağ, huzurlu oksijen ortamı ile hem yerli hem de yabancı doğaseverlere açılmış durumda. Özellikle trekking yapanlar için bulunmaz mekan haline gelen alanda yürüyüş yapan gruplarla sık sık karşılaşmak mümkün.



Bölge halkı, dağın turizme açılmasını istiyor



Bölgedeki doğaseverlerin liderliğini üstlenen ve dağa gezi düzenleyen Akif Özek, dağda 2 seneden beri valiliğin izni ile sanat ve kültür çalışmaları yaptıklarını, dağ boyunca gezerek keşif yaptıklarını belirtiyor.



“Havadan ve karadan dağın ve çevresinin çekimlerini yapıp sosyal medya üzerinden buraları tanıtıyoruz. Buraları gören doğaseverler ve gezgin fenomenler bizlere ulaşıyorlar ve birlikte geziyoruz. Gerçekleştirdiğimiz program için gerekli kurumlara haber veriyoruz ve her çeşit güvenlik önlemini alıyoruz.” şeklinde konuşan Özek, dağ ve çevresinin turizme açılmasını istediklerini belirtiyor. 

Yorumlar (0)