Tekirdağ’ın doğal güzelliği “İkizgöller” için turizm çalışmaları sürüyor!

Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesine bağlı olan doğal güzellik İkizgöller’in turizme kazandırılması hedefleniyor. Hazırlanan projeler kapsamında göl çevresine sosyal tesisler, bungalov evler ve park gibi alanların yapılması hedefleniyor. Bölgedeki kar yağışının ardından ise İkizgöller’de, kartpostallık görüntüler oluştu.

SEYAHAT 17.02.2021, 13:15 18.02.2021, 09:08
Tekirdağ’ın doğal güzelliği “İkizgöller” için turizm çalışmaları sürüyor!

Tekirdağ il merkezine yaklaşık 16 kilometre uzaklıkta bulunan ve Kapaklı ilçesine bağlı olan İkizgöller’in doğal güzelliği, ziyaretçilerini büyülüyor. Bölgeye yağan karın etkisiyle de İkizgöller’de, karlar altında kartpostallık görüntüler oluştu. Bölgeye daha çok yerli ve yabancı turistin gelmesi için ise,  bir takım proje çalışmaları hazırlanmaya başlandı. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, belediyede gerçekleşen imza töreninde, bölgede yapılacak yeni çalışmaları duyurdu. İlçenin çehresini değiştireceklerini belirten Çetin, Trakya’nın cazibe merkezi haline gelmeyi hedeflediklerini ve İkizgöller çevresinde bungalov evler, sosyal tesisler, karavan parkı ve spor alanlarının bulunacağı projenin yapılmasını hedeflediklerini belirtti.

Salgın süreci gözetilerek, turistlerin izole tatil yapması amaçlanacak

Ayrıca başkan Çetin, Kapaklı’da bulunan Pınarça Mahallesi'nde de termal su çalışmasını da müjdeledi. Maden Tetkik Arama yani MTA ile görüşme halinde olduklarını söyleyen Çetin, ilçeye termal turizmin gelmesiyle de beraber taçlanacaklarını belirtti. Bölgedeki turizmin kalkınması için yatırım yapacak olan şirketin yönetim kurulu başkanı Halit Arabacı, salgın süreciyle beraber insanların daha izole tatiller tercih ettiklerini ve kalabalık yerlerde olmak istemediklerine dikkati çekti. Hijyenik ve yalnız tatillerin daha popülerleştiğini belirten Arabacı, İkizgöllere tam da bunu göz önünde bulundurarak bir proje yapılacağını belirtti.

Kaplıca turizmi için çalışmaların da yapıldığını belirten Arabacı ve Çetin, 8 ay içerisinde bölgeyi 'Türkiye'nin gözbebeği' haline getireceklerini söylediler. İkizgöllere yapılacak olan karavan parkıyla beraber karavan turizmine de elverişli bir alan yapmayı hedeflenen bölgede, doğaya zarar vermeden, aksine doğayı daha da zenginleştirmek amacıyla bu projenin yapılması amaçlanıyor. Ayrıca bölgeye, insanların ata binebileceği ve ok atabileceği bir sosyal tesis de yapılacak.

Yorumlar (0)