Tekirdağ'daki birbirinden güzel tatil durakları

Marmara Denizi'nin kuzey kıyısında çekici koy manzaralı Tekirdağ, hareketli bir sahil alanına sahiptir ve tatil için mükemmel olan köyleri ile ünlüdür.

SEYAHAT 19.01.2020, 13:25 19.01.2020, 13:44
Tekirdağ'daki birbirinden güzel tatil durakları

Trakya bölgesi ve özellikle Tekirdağ, doğa, tarih, zevk ve inanç turizm noktası haline geldi. Bu yüzden de sizler için Tekirdağ'da bulunan en güzel noktaları derledik.

Şarköy

 

Şarköy, Tekirdağ iline bağlı olup kuzeyden Malkara, güneyden Marmara, kuzeyden Tekirdağ iline ve batıdan Gelibolu ile komşudur. 481 kilometrekarelik bir yüzey alanına sahiptir. Kıyı bölgelerinde zeytin yetiştirilir çünkü Akdeniz ile Karadeniz arasında geçiş iklimine sahiptir. Özellikle bağcılık ve deniz ürünlerinde; zeytin, tütün, ipekböceği, ayçiçeği ve kiraz üretimi başta olmak üzere Türkiye ekonomisinde çok önemli bir yere sahiptir. Tekirdağ yaz turizminin belki de en rağbet gören yerlerinden biri haline gelen Şarköy, konaklama açısından da pansiyonları ve otelleriyle ciddi bir gelişme gösterdi. Bir yandan da rüzgar sörfü ve bütün su sporları için çok uygun bir noktadır.

Uçmakdere 

Uçmakdere, Tekirdağ ilinin Şarköy ilçesine bağlı bir köydür. Ganos Fay vadilerinden birinde yer almaktadır ve Türkiye'nin en kaliteli üzümlerinin yetiştirildiği bu köy, Gaziköy'ün arkasında yer almaktadır. Sarp kayaları ile Marmara Denizi arasındaki köy, Türkiye'nin en önemli yamaç paraşütü noktalarından biridir. Deniz seviyesinden 600 metre yükseklikteki Nişantepe'den başlayan uçuş, deniz seviyesindeki Ayvas'ta sona eriyor.

Çamlıköy 

Kastro, Tekirdağ ilinin Saray ilçesine 27 kilometre uzaklıktaki mesire alanıdır. Çamlıköy olarak da bilinen Kastro, Karadeniz ile Tekirdağ ilinin kavşağında yer almaktadır. Yeşil ve mavinin birleştiği ve ortaya büyüleyici bir manzaranın oluştuğunu yerde bulunan Kastro/Çamlıköy, Istrancalar bölgesinde yer alır. Bahçedere'de tekneyle bir gezi yapmak ve Karadeniz kıyısındaki muhteşem plajı sayesinde de denize girmek mümkündür. Ve belki de Kastro'nun en dikkat çekici özelliklerinden biri nadir bitkilerle dolu olmasıdır.

Marmara Ereğlisi 

Marmara Ereğlisi, bir sahil kasabası; kıyı şeridinde tarihi yerler, doğal güzellikler ve kaya oluşumlarını görmek isteyenler için aranan bir adres. M. Ö. 600'lerde kurulmuş olduğuna inanılan şehir, tarih kitaplarında Perinthos ve Heraclia olarak bilinir. Samos sömürgeciler tarafından kurulmuş ve Yunan, Roma, Bizans ve Osmanlı Devletlerine ev sahipliği yapmıştır. Akdeniz iklimine sahip Marmara Ereğli'de yazlar ılık ve kurak, kışlar ılık ve yağışlıdır. Burada yaşayan insanlar; balıkçılık, turizm, tarım, hayvancılık ve sanayi ile uğraşır. Hangi mevsimde giderseniz gidin her seferinde inanılmaz keyif alacağınıza eminiz.

Gaziköy

Gaziköy, Tekirdağ'da bulunan çok eski bir yerleşim yeridir. 1923 yılına kadar Kıbrıs Rum halkına ev sahipliği yaptı. Yunanlılardan sonra, Gaziköy'deki Selanik göçmenleri de yaşıyor. Marmara Denizi ile Ganos Dağları arasında yer alan Gaziköy, Ganos Köyü olarak da bilinir. Doğal güzelliği ile tanınan köyde; balıkçılık, bağcılık ve zeytin yetiştiriciliği önemli faaliyetler arasındadır. Yunan ve Osmanlı kültürlerinin izlerinin bulunduğu köyde, Osmanlı döneminden kalma kilise kalıntıları ve mermer bir çeşme bulunmaktadır. Ayrıca Gaziköy'deki denize inşa edilen ve balıkçılık için kullanılan ahşap platformlar oldukça dikkat çekicidir. 

Mürefte

Tekirdağ ilinin Şarköy ilçesine bağlı bir mahalle olan Mürefte, İstanbul'a 227 km uzaklıktadır. En önemli özelliği, bu temelde gelişen üzüm bağları ve bağ sektörüdür. Mürefte'de 5 tanesi oldukça büyük olan yaklaşık 30 bağ tesisi bulunmaktadır.

Yorumlar (0)