Tatilin sanatsal tarafı: İstanbul'daki sanat galerileri

İstanbul, inanılmaz sanatsal bir şehir; sokak sanatından galerilerine kadar her alanda oldukça ilham verici. 

SEYAHAT 10.12.2019, 20:55
Tatilin sanatsal tarafı: İstanbul'daki sanat galerileri

İstanbul'un sahip olduğu bu sanatsal doğa, muhteşem sanat galerileri ile günümüze kadar taşınıyor. Sergiler, düzenli olarak gerçekleşmektedir ve bu nedenle şehrin her yerine hakim olmanızda fayda var. Sanat dünyasındaki en önemli isimler, son zamanlarda yerel galerilerde barındırılıyor, ancak belki de daha heyecan verici olanı, ilk kez sahneye çıkarılan yetenekli Türk sanatçıların da artık kendilerini ifade etmeye başlamaları.

İstanbul Modern

İstanbul Modern, muhtemelen tüm sanat galerilerinin arasında en iyi bilinenidir. Şu anki mevcut konumu, Beyoğlu'nun merkezi ama daha sonra, Karaköy'de bulunan güzel ve tarihi binaya taşınması da söz konusu. İlk olarak 2004 yılında açılan müze, farklı sergi çeşitleri, enstalasyonlar, fotoğrafçılık, sinema ve daha fazlası ile birlikte her türlü modern sanatın merkezi olmaya özen gösteriyor.  

Pera Müzesi

İstanbul Modern gibi, Pera Müzesi de yıl boyunca harika sergiler sunuyor. Ancak kalıcı koleksiyonu oldukça özeldir ve Türkiye dışında başka bir müzede böylesini bulmanız gerçekten zor. Oryantalist tablolar, seramikler, fayanslar ve minyatürlerin hepsi, geçmişin İstanbul'uyla konuşuyorlar.

Her bölümü ve sergiyi çocuklar için harika bir galeri yapan şeyler ise içindeki sanat eserlerini anlatan film gösterimleri ve etkileşimli anlatımlardır.

SALT

SALT'ın biri Galata'da diğeri Beyoğlu'nda olmak üzere iki binası bulunmaktadır. SALT Beyoğlu, muhtemelen tüm şehirdeki en iyi sergi alanına sahip ve İstanbul'un tam kalbinde yer almaktadır.

SALT Galata, bir zamanlar Victoria bankası olan 19. yüzyıldan kalma çarpıcı bir binada yer almaktadır ve aynı zamanda bir banka müzesine ve dünya standartlarında bir restorana ev sahipliği yapmaktadır. 

ARTER

ARTER, sergileriyle ünlüdür ve Beyoğlu'nda, kentin en işlek caddesi olan İstiklal'in hemen yanında restore edilmiş bir konakta sergilerini sunmaktadır.

Mekân, özellikle gelecek vaat eden sanatçıları sergilemek için oldukça uygundur ve çoğu durumda bir galeriden çok bir stüdyo havası taşımaktadır. Berlin'de de bir kardeş galerisi vardır ve bu galeri, pek çok uluslararası sergi ve sanatçının yanı sıra Türk sanatçıları da barındırıyor.
 
İstanbul Biennial & Contemporary İstanbul

İstanbul Bienali, her yıl sadece bir kez düzenleniyor, ancak geniş bir yelpazesi ile dünyanın en prestijli bienallerinden biridir. Farklı geçmişlerden ve kültürlerden gelen sanatçılara kucak açmasıyla da bilinmektedir. Şehrin dört bir yanındaki farklı binalara yerleştiriliyor ve şehrin dört bir yanından gelen çağdaş sanatçılar ile izleyiciler arasında bir diyalog sağlıyor.

Contemporary İstanbul, dünyanın dört bir yanındaki galerilere ev sahipliği yapan ve dünyanın dört bir yanından yüzlerce sanat eserini sergileyen bir sanat fuarıdır. Her yıl, bu fuarın sanatın geleceğine ve bizi neler beklediğine dair bir teması vardır.
 


 

Yorumlar (0)