Tatil sezonu yaklaşıyor: Karavana büyük ilgi var!

Tüm dünyayı etkisine alan ve küresel bir sorun haline gelen koronavirüs salgını, tatil ihtiyaçlarında da değişiklik yapmaya başladı. Geçtiğimiz yıldan bu yana karavan tatilciliğine ilginin arttığı gözlemlenirken, karavana taleplerinde arttığı görüldü. Karavan isteklerine yetişmekte zorlanan üreticiler, talebin daha da yükseleceğini ön görerek çıkış yolu aramaya başladı.

SEYAHAT 10.04.2021, 13:28 11.04.2021, 14:51
Tatil sezonu yaklaşıyor: Karavana büyük ilgi var!

Yaz mevsimi yaklaşıyor. Tatil için şimdiden plan yapmaya başlayan herkes, salgın nedeniyle daha izole tatillere ilgi gösteriyor. İzole tatilin en çok ilgi gördüğü seçenek ise, karavan tatili olarak geçen yıldan bu yana öne çıkıyor. Doğa turizmine ve az kişiyle tatile çıkmak konusuna ilgi gösteren tatilciler, karavan tatiline yöneldi. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği yani TÜRSAB’ın Karayolları Turizmi İhtisas Başkanı olan Kerem Serkan Çoban, tatilcilerin karavan turizmine yöneldiğini ve turizmin sürdürülebilir olması adına bunun önemli olduğunu belirtti.



Karavana yatırım yapılmaya başlandı

Karavancılığa ve kampçılığa özelikle yabancı turistlerden ilgi geldiğini belirten Çoban, ülkemizdeki vatandaşlarında bu konuda yavaş yavaş bilinçlendiğini ve turizm sektörünün bu konuda önemli adımlar atması gerektiğine işaret etti. Ulusal araç kiralama firmalarının bu konuda yatırım yapmaya başladıklarına işaret eden Çoban, turistlerin ya satım alma ya da kiralama yoluyla karavan aldıklarına işaret etti. Ülkemizde 25 bin civarında karavan olduğunu tahmin ettiklerini belirten Çoban, yerli üreticilerin bir yatırım yapmaya başladığını söyledi. Türkiye’nin zaman geçtikte karavan üretiminde merkez ülkelerden biri haline geleceğini tahmin ettiklerini belirten Çoban, Avrupa'ya karavan satımı konusunda ümitli olduğunu belirtti.



Karavan turizmine ilgi arttı
İzmir’de 5 yıldır karavan üretimi yaptığını belirten Murat Yılmaz, talebin özellikle salgınla beraber büyük bir oranda arttığını belirtti. Geçtiğimiz yıl siparişlere yetişmekte zorlandıklarını belirten Yılmaz, bu yıl da yaz turizminin yaklaşmasıyla taleplerin yükseldiğini belirtti. Karavan alırken iyi bir araştırma yapılması gerektiğine işaret eden Yılmaz, ihtiyaca göre alım yapılması gerektiğini belirtti. Fiyatların 75 bin liradan başlayıp, 200 bine kadar ilerlediğine işaret eden Yılmaz, marka ve donanımın da önemine işaret etti. Türkiye’nin karavan turizminde atağa geçtiğini belirten Yılmaz, böylece Türkiye’nin dünyaya yön verebileceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)