Tatil bütçenize uygun büyüleyici Balkan ülkeleri!

Balkanlar, hayal edebileceğiniz tüm çarpıcı, büyüleyici ve heyecan verici seyahat deneyimlerini sunuyor.

SEYAHAT 08.12.2019, 14:05 08.12.2019, 14:21
Tatil bütçenize uygun büyüleyici Balkan ülkeleri!

Balkanlar, pek çok gezgin tarafından henüz keşfedilmemiş, büyüleyici ve belki de gizemli bir bölgedir.  Roma, Paris, Londra, Amsterdam ve Berlin gibi klasik hedeflere yönelmektense Balkanları keşfetmek hem bütçenize uygun olacaktır hem de sizi oldukça şaşırtacaktır. Balkanlar, çok sayıda ve belirsiz sınırları olan kültürel bir alandır ve bu bölge, adını Sırp-Bulgar sınırından Karadeniz'e uzanan Balkan Dağlarından alır.

Arnavutluk

Arnavutluk, Balkanların en az seyahat edilen ülkelerinden biri ve cömert vize politikasını göz önünde bulundurursak bu durum gerçekten üzücü. Yunanistan ve Hırvatistan’a rakip kumsalları, Berat gibi müze şehirleri ve başkenti Tiran olan  Arnavutluk, Balkan seyahat planınızda önemli bir yeri  hak ediyor. Bir Yunan plajının güzelliğini yarı fiyatına yaşamak istemez misiniz?

Ksamil, Yunanistan'ın Korfu adasının karşısında bulunmaktadır ve  tam anlamıyla Yunanistan’ın Korfu Adasında  ziyaret edebileceğiniz plajlarla aynı ancak Arnavut fiyatlarında. Hatta feribotla Korfu'ya günlük bir gezi bile yapabilirsiniz, böylece ikisini de kıyaslayabilirsiniz! Kendinizi güney sahiline atarsanız Butrint'teki antik Roma kalıntılarını da ziyaret edebilirsiniz.

Bosna Hersek

Bosna Hersek, ikonik köprülere, önemli tarihi yerlere ve oldukça küçük bir sahil şeridine ev sahipliği yapmaktadır. Pek çok kişi bir veya iki günlüğüne Saraybosna'ya veya Mostar'a gitmesine rağmen, burası keşfedilecek tonlarca kasabadan oluşan bir ülke. Artık daha fazlasını görmek ve keşfetmek için mükemmel bir zaman.

Sizi Mostar'dan daha fazlasını görmeye teşvik ederken bir yandan da köprüyü şahsen görmeyi de hatırlatmak isteriz; Balkanlar'da en çok fotoğraflanan şehirlerden de biri. Ancak, şehirdeyken, köprüden biraz daha derine inmenizde fayda var çünkü daha fazlasını keşfedeceğinize eminiz. Keskin nişancı kulesinin tarihi ve doksanlardaki savaşın burada gerçekte nasıl olduğunu öğrenebilirsiniz.

Hırvatistan

Hırvatistan, şu anda ziyaret edilecek en şık Balkan ülkesi olabilir. Game of Thrones turizmi ile Hırvatistan adalarının popülaritesi sayesinde, burası son derece popüler bir yer. Seyahat dergilerini okuyan veya Facebook'ta seyahat gruplarını takip edenlere, Hırvatistan’ın cazibesini vurgulayan muhteşem resimler ve videolar kesinlikle gösterilmiştir. Ancak burası büyük bir ülke ve her şeyi görmek istiyorsanız birkaç haftaya ihtiyacınız olacak!

Dubrovnik, Split veya Rijeka'yı seçseniz bile, Hırvatistan’ın uzun sahil şeridi mimarisinin ve mutfağının tadını çıkarmak için pek çok fırsat karşınıza çıkacaktır. Hırvat sahilinde bulunan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmiş, kalamar ve beyaz şarabınızla birlikte keşfedebileceğiniz bir ton tarihi ve kültürel yapı bulacaksınız.

Makedonya

Küçük Makedonya, çok fazla turist elde etmiyor (yılda bir milyondan az); yılda on beş binden az Amerikalı, Kanadalı veya İngiliz'in ziyaret gerçekleştiriyor. Ancak, gelmeyenler, Makedonya’nın sunduğu ve var olan en güzel şehirlerden birine ev sahipliği yaptığını görme fırsatını kaçırıyor; göl kenarındaki Ohrid şehri. Turistlerin çoğu en azından Üsküp'ten yani başkentinden geçecek olsa da, Makedonya'nın ilgi çekici yerlerini görmek için bir veya iki günden fazlasına ihtiyaçları olacaktır.

Ohrid Gölü, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde ve Ohrid şehri hem çarpıcı hem de delicesine uygun fiyatlı bir şehir. Göle bakan kayalıklarla çevrili antik kiliseler, sahile bakan kafeler ve haftanın herhangi bir gecesinde gün batımı teknesine binme seçeneği sayesinde, burası gerçekten görülmesi gereken bir yer. Ayrıca, plajlar yüzmek için mükemmeldir (ayaklarınızı kayalardan korumak için sadece su ayakkabısı getiriniz). 

Karadağ

Dubrovnik'ten bir günlük gezi için Karadağ'a çok fazla insan geliyor ama keşfetmek için yeterli zamanı harcamıyorlar. Ancak Karadağ, turistlerin ülkeye aşık olmaları için birden fazla yere sahip. Karadağ, doğa severler için bir cennettir ve bölgenin en güzel şehirleri, muhteşem doğalarını korumaya söz vermiştir.

 

Hiç akıntı yapan nehirde uçurtma sörfü yaptınız mı? Mucizevi bir azizin dinlenme yerini ziyaret ettiniz mi? Karadağ, farklı ve benzersiz bir şey sunuyor. Uzun boylu insanlar, etkileyici doğa zıtlıkları ve renkli yağmurlardan oluşan bir ülke olan Karadağ'ı ziyaret etmeyi unutmayın. Körfezde kaldığınız her yer, muhteşem manzaralar sunuyor, ama Kotor'u gündüzleri ziyaret etmeyi ve geceleri daha sessiz bir yere dönmeyi de tercih edebilirsiniz. Bununla birlikte, Kotor Koyu'na doğru yola çıktıktan hemen sonra büyüleneceğinizin garantisini verebiliriz.
 

Yorumlar (0)