Tarihi İpek Yolu kalıntıları turistlerin rotasında

Erzincan'a bağlı Kemaliye ilçesindeki tarihi İpek Yolu'nun kalıntıları, yabancı ve yerli turistlerin uğrak noktası oluyor.

SEYAHAT 26.06.2022, 00:09 27.06.2022, 13:52
Tarihi İpek Yolu kalıntıları turistlerin rotasında

Avrupa'yı Asya'ya bağlayan ticaret yolu olarak da bilinen ve tarih kitaplarında sıklıkla geçen İpek Yolu'nun kalıntılarını çok merak eden turistler, tur şirketleriyle ilçeyi ziyarette bulunuyor.

Üç saatlik yürüyüş güzergahı

Turistler, taşlarla örülü olan kalıntıların bulunduğu doğal güzelliğe sahip dokuz kilometrelik güzergahta rehberlerle birlikte üç saatlik yürüyüş yapıyor.

Restorasyon işlemlerine başlanacak

Valilik çatısı altında Kemaliye Kaymakamlığı tarafından sürdürülen ve KUDAKA'nın (Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı) destekleriyle 2021 yılında hazırlanan 1,3 milyon TL değerindeki 'İpek Yolu Projesi' ile de yolun kalıntılarının restorasyon işlemleri yapılacak.

"İpek Yolu tüm dünyaca biliniyor"

Kaymakam Emre Yeşilbaş, basın mensuplarına, ticaret yolu olarak da kullanılan İpek Yolu güzergahının daha sonra medeniyetler ve kültürlerin farklı coğrafyalara taşınmasına vesile olduğunu dile getirdi.

Kalıntıların tescillendiğini dile getiren Yeşilbaş, şu sözleri sarf etti:

"Burası Erzurum Tabiat ve Kültür Varlıkları Bölge Müdürlüğü tarafından tescil edilen bir yol. Bu hususta herhangi bir şüphemiz bulunmuyor. Avrupa'dan Çin'e kadar uzanan yol üzerinde ilçemiz de var. An itibarıyla en çok kalıntıya sahip olan nokta da burası. Yolu tekrar görünür hale getirebilmek için faaliyetlere başladık. İpek Yolu'nu merak eden herkes burada o yolu görecek. İpek Yolu tüm dünyaca biliniyor. Merak eden ve araştırma yapmak isteyenler şu anda dahi gelmeye başladı."

Yorumlar (0)