Tarihi Bartın evlerinde kar manzarası hayranlık uyandırıyor

Bartın’ın 150 senelik tarihine sahip olan ahşap evlerinde kar yağışıyla beraber tabloları aratmayan güzellikler meydana geldi.

SEYAHAT 25.01.2021, 16:44
Tarihi Bartın evlerinde kar manzarası hayranlık uyandırıyor

Şehrin dört bir yanında tarihi nitelikteki ahşap eveler kar yağışı sonrası kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Osmanlı Dönemi’nden kalma sivil mimari örneğini sergilemelerinin yanında Barok ve Art Nouveau sanatlarını da yansıtan tarihi Bartın evlerinde karın yağmasının ardından oluşan manzara büyük bir beğeni topladı.

Osmanlı mimarisi tarihi evler dikkat çekiyor

Genel olarak Daraba ismi verilen etrafı ağaç çitlerle çevrili iki katlı, bahçe içerisinde bulunan tarihi evlerin pencereleri, tavanlarındaki ve merdivenlerindeki süslemelerle dikkatleri üzerine çekiyor.

Şehrin Belediye Başkanı Cemal Akın Bartın’ın her mevsimde güzel olduğunu söyleyerek Bartın’a has mimarisi olan Bartın evlerinin yağışla beraber renkli manzaralar oluşturduğunu ifade etti.

Başkan Akın, “Köklü tarihi, yeşili, doğası ve mavisiyle, bitki örtüsü, ormanları ve şehre özgü mimari yapısı olan Bartın Evleri Karadeniz’in incisi konumundaki güzel şehrimize her zaman çok yakışıyor.

Yaz-kış demeksizin yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Bartın, şelaleleri, milli parkları, mavi bayrak adayı sahiliyle ülkemizin doğa harikası konumunda. Yoğun kar yağışı sonrasında gördüğümüz manzaralar ise bizleri bir kez daha Bartın’a hayran bırakıyor.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)