Spil Dağı, yepyeni aktivitelerle yeni turizm durağı haline geliyor!

Manisa’ya 34 kilometrelik bir mesafede bulunan Spil Dağ Milli Parkı, yeni projelerle daha cazip bir hale getirilip turizme kazandırılacak. Milli parkta mevcut yerlerde yeni yapılanmalar hedeflenirken, yeni alanlar yapılarak ekstrem yeni sporların yapılacağı alanların yapılması planlanıyor.

SEYAHAT 01.05.2021, 10:44 01.05.2021, 19:47
Spil Dağı, yepyeni aktivitelerle yeni turizm durağı haline geliyor!

Manisa il merkezine yaklaşık 34 kilometre uzaklıkta yer alan Spil Dağı Milli Parkı, yepyeni projelerle turizme kazandırılıyor. Yıllardır hizmet veren milli parkta, yepyeni projelerin yapılması hedeflenirken, böylece bölgenin daha cazip ve tanınır bir hal alması planlanıyor. Öncelikle mevcut alanlarında restorasyon çalışması yapılacak olan Spil Dağı’nda, yepyeni ve ekstrem sporlarla beraber aktivitelerin yapılması için yepyeni alanlarında yapılmasına karar verildi.

Zafer Kalkınma Ajansı, Turizm altyapısı konusunda çağrı yaptı

Spil Dağ Milli Parkı’nda yeniden yapılanma öncesi, Manisa Valisi Yaşar Karadeniz bölgeyi ziyaret etti. Burada yapılacak olan restorasyon yen yeni alan yapım çalışmaları konusunda incelemeler yapan Vali Karadeniz, incelemeler yapıp uzmanlardan bilgi aldı. Bu yıl Zafer Kalkınma Ajansı'nın çağrısına göre ‘Turizm Alt Yapısının İyileştirilmesi’ konusunda çalışmalar yapılan Manisa Valiliği, önceliğine Spil Dağı Milli Parkı için çalışmaları aldı. Milli parktaki çalışmalar için proje, AB ve Dış İlişkiler Koordinatörlüğü ile Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak. Böylece turizm açısından daha cazip bir hale getirilecek olan milli parkta, ziyaretçi sayısı açısından büyük bir yükselme beklenecek.



Spil Dağı Milli Parkı, turizme kazandırılacak

Doğasına herhangi bir zararın yapılmayacağı belirtilen Spil Dağı Milli Parkı için, yepyeni faaliyetler hedefleniyor. Bu faaliyetler arasında doğa yürüyüşleri, fotoğrafçılık ve ekstrem sporlar gibi değişik tarzda uğraşlar düşünülüyor. Milli parkta incelemelerde bulunan Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, bölgenin yeni faaliyetler açısından müsait ve uygun bir yapıda olduğunu ve milli parkın turizme kazandırılıp cazip bir alan haline gelmesi için var güçlerini ortaya koyacaklarını belirti. Spil Dağı ‘ndaki yılık atlarının dağdaki simgelerden biri haline geldiğini belirten Vali Karadeniz, atları görmek isteyen ziyaretçilerle atların belli bir temasta olacağını belirtti. Bunu yaban hayatını korumak amacıyla yapacaklarını belirten Karadeniz, yeni projelerle Spil Dağı'nın yükselen bir değer olacağını söyledi.

Yorumlar (0)