Sivas’ın Sarıpınar köyündeki kayalar, görüntüleri ve rivayetleriyle şaşırtıyor!

Sivas’ın Kangal ilçesine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Sarıpınar köyünde  bulunan kayalar, köyü ziyaret eden turistleri şaşkına çeviriyor. Havadan görüntülenen kayalar, boş arazinin belir bir bölgesinde yer alıyor. Turizme kazandırılması planlanan kayaların, rivayetleri de bir o kadar ilgi çekiyor. 

SEYAHAT 04.05.2021, 09:58 04.05.2021, 17:33
Sivas’ın Sarıpınar köyündeki kayalar, görüntüleri ve rivayetleriyle şaşırtıyor!

Sivas il merkezine yaklaşık 89 kilometre uzaklıktaki Kangal ilçesine bağlı köyde, ilginç kayalar dikkatleri çekiyor. Kangal ilçe merkezine 20 kilometrelik bir mesafede yer alan Sarıpınar köyündeki mantar şeklindeki kayalar, bölgeyi ziyaret eden turistlerin ilgi odağı haline geldi. Köyün boş bir arazisinde ve sadece bir gölgesinde bulunan kayalar, görünümleriyle ilgi çekiyor. Turizme kazandırılması hedeflenen kayalar, drone yoluyla havadan görüntülendi.



Görüntüleri kadar rivayetleri de dikkat çekiyor

Ayrıca haklarında ileri sürülmüş olan rivayetlerle de dikkatleri üzerine çeken kayalar, yerel bölge tarafından turizme kazandırılacak. Kayaların haklarındaki rivayet ise şu şekilde; Köyde yaşayan bir oğlan, köydeki bir kızı çok sever. Fakat o kız oğlandan hoşlanmaz ve başka bir oğlanla evlenmeye karar verir. Düğün günü geldiğinde ise düğün alayı, bölgeden geçmektedir. Sevdiği kızın bir başkasına yar olduğunu gören oğlan, düğün alayı için beddua eder. Oğlan alay için 'taş olasınız' diye bedduada bulununca düğün alayı, tam da kayaların olduğu yerde taş kesilir. 



Turizme kazandırılması hedefleniyor

Sarıpınar köyü sakinleri ise, kayaların bulunduğu yere ‘ağkaya’ adının verildiğini belirtiyor. Rivayetinin de olukça hüzünlü bir hikayesi olduğunu söyleyen köylüler, bu kayaların turizme kazandırılmasının köyün de değerini yükseltmek için bir güzellik katacağını söylüyorlar. Bölgeyi ziyaret edenlerin fotoğraflamak için kayalara akın ettiğini söyleyen köylüler, kayaların Kangal’ın bir kazası olarak değer verilmesi gerektiğine işaret ediyorlar.


 

Yorumlar (0)