Şırnak, doğa rotası belirlemek isteyen ziyaretçileri ağırlıyor!

Doğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan ve turizm konusunda ciddi bir iddiaya sahip olan Şırnak, yerli ve yabancı turistler ağırlamaya başladı. Yeni turizm güzergahlar belirlenmesi için kente gelen ziyaretçiler, her gün bambaşka bir doğal güzelliğe yolculuk ediyor.

SEYAHAT 29.03.2021, 17:42 30.03.2021, 12:17
Şırnak, doğa rotası belirlemek isteyen ziyaretçileri ağırlıyor!

Doğu Anadolu’da bir çok doğal güzelliğe sahip ve yıllarca dağlık bölgelerinde yaşanan terör olayları nedeniyle acıların gölgesinde kalan Şırnak,  artık bambaşka bir yüze sahip. Terörden tamamen temizlenen ve böylece doğal güzelliklerini yansıtmak için önündeki kara bulutlar tamamen dağılan Şırnak’ta turizm için hedef büyüdü. Böylece kentteki kültürel zenginlik ve doğal güzelliklerin tanıtılması için çalışmalar başlatıldı.

Şırnak, turizm yönünü tanıtmak için çabalıyor

Yepyeni turizm rotaları belirlenmeye başlanan Şırnak’ta, güvenle turizm neşesi yaşanacak. Yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya hazırlanan Şırnak kenti, birçok kültüre yapıya da sahip. Bu yapılar arasında Nuh Peygamber, Cizre Kalesi, Ulu Cami, Mem-u Zin İsmail Ebu'l-İz türbeleri, Finik Ören Yeri, Hamidiye Kışlası ve Kırmızı Medrese gibi yerler bulunuyor. Bölgede turizm canlandırılması ve patlaması yaşanması adına bir proje hazırlandı. Bu projeyi Şırnak Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu ile Dicle Kalkınma Ajansı yani DİKA beraber yürütüyor. Projenin adı ise, "Sürdürülebilir Turizm Çeşitlendirilmesi, Kültür ve Turizm Rotaları Projesi" olarak belirlendi.

Şırnak’ın doğal tabiatı da tanıtılacak

Her hafta bambaşka turizm güzergahları belirlenmesi için bölgede ziyaretçiler gruplara ayrılıyor. Bu gruplar, atanan tur operatörlerinin de destekleriyle beraber yeni rotalar oluşturuyor. Her hafta farklı bir bölgeyi gezen ziyaretçiler, Şırnak’taki güzellikleri keşfediyorlar. Ziyaret edilen doğal güzellikler arasında Cehennem Deresi bölgesi de bulunuyor. Dere,  İdil ve Güçlükonak ilçeleri arasında yer alırken, doğal manzarasıyla da ziyaretçileri mest ediyor. Ziyaretçiler neredeyse bir 15 kilometrelik yürüyüşü göze alıyorlar. Böylece turizme kazandırılması hedeflenen doğal kaynak suyu, vadi, mağara ve dik yamaçlar gibi yeni yerleri keşfediyorlar. Bölgenin hem ülkemize hem de dünyaya tanıtılması hedefleniyor. Aynı zamanda Şırnak’ın doğal tabiatının da keşfedilmesi, hedeflenenler arasında yerini alıyor.

Yorumlar (0)