Şirince Köyü: Kıyametin kopmayacağı doğal güzellik

2021 yılında ‘kıyametten etkilenmeyecek tek yer’ olarak akıllara kazınan ve İzmir merkezine 95 kilometre uzaklıkta yer alan Şirince Köyü, yeni yılı keyifle karşılamak isteyenlerin akınına uğradı!

SEYAHAT 26.12.2020, 11:49 26.12.2020, 17:56
Şirince Köyü: Kıyametin kopmayacağı doğal güzellik

İzmir’e yaklaşık 95 km ve 1,5 saat uzaklıkta yer alan bulunan ve Selçuk ilçesinde yer alan Şirince Köyü, yılbaşını doğayla iç içe bir güzellikle kutlamak isteyen ziyaretçilerini ağırlayacak. Hatırlanacağı üzere Şirince Köyü, Aralık 2012’de Maya takvimine göre kopacak kıyamette kurtulacak tek yer olarak dikkatleri üzerine çekmişti.

Şirince Mahallesi’nde birçok butik otel bulunuyor. Yılbaşında koronavirüs salgını kapsamında alınan tedbirler dolayısıyla, 4 günlük bir sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.  Bu yasaklarda 4 gününü doğayla ve yöresel bir şekilde geçirmek isteyenler, Şirince’deki köyleri adeta doldurdu. Bölgede yaklaşık 55 yataklı 45 pansiyon bulunuyor.


 

Şirince’de yılbaşı için konaklayacak yer kalmadı


Şirince köyü, dağlar arasında yeşil bir yamacın üzerinde kurulu dünyasıyla adeta buram buram doğa kokan bir mekan… Sakin yaşantısıyla; Zeytin ağaçlarıyla çevrilmiş daracık sokakları ve cumbalı beyaz evleriyle de görsel bir şölene dönüşüyor köy. İzmir, Aydın, İstanbul ve Ankara gibi şehirlerin yanı sıra; ABD ve Avrupa gibi yerlerden gelip yılbaşını Şirince’de geçirmek isteyen birçok misafir bulunuyor. 31 Aralık – 4 Ocak tarihleri arasında ziyaretçi olmak isteyenlerin bazıları ise köyde yer bulamadı, kimisi de isimlerini bekleme listesine yazdırmayı tercih etti. Pansiyonlarda gecelik oda fiyatı ise, 150 liradan 1000 liraya kadar artabiliyor.



Şirince Muhtarı İsmail Yıldırdı, bazı ziyaretçilerin rezervasyon için kendisini aradığını ve ricada bulunduklarını, ancak konaklama alanlarının maalesef dolduğunu belirtiyor. Koronavirüs salgını sürecinde bölgedeki turist sayısının düşüş yaşadığını belirten Yıldırdı, köyde bulunan işletme sahiplerinin ve esnafın maske, mesafe ve hijyen kurallarına uygun davrandıklarını da belirtti. Ayrıca Şirince’deki tesislere girişlerde, HES kodu taraması ve ateş ölçümü yapılmadan ziyaretçi kabul edilmeyecek. 

Yorumlar (0)